Marcinx555 Napisano wczoraj o 20:30 Napisano wczoraj o 20:30 Witam, chciałbym zakupić kilka rzeczy na okolicę od zera do plus 7 stopni najlepiej u chińczyka bo nie jestem wielkim rowerzystą i wierzę w to, że da się w rozsądnej cenie znaleźć ciekawe propozycje. Zależy mi na: 1. Stopy. Czy jest jakiś ochraniacz/ocieplacz na buty cywilne i platformy żeby chronił od wiatru? 2. Kolana. Czy jest jakiś ochraniacz/ocieplacz na kolana żeby chronił od wiatru? 3. Głowa. Tu mam dylemat bo czapka z windstoperem tak wygłusza, że przez ten szum można skisnąć. Chyba wgrywa opcja opaska plus nie wiem?... kominiarka i zwykła czapka "ciepła"? Więc tu potrzebowałbym chyba dwóch produktów albo jakąś czapkę sprawdzoną zamiast opaski i kominiarki. PS wiem, że zaraz zlecą się pytania w stylu sam googluj itd ale ja jakoś od wielu już lat najbardziej ufam temu właśnie forum. Pozdrawiam Cytuj
chudzinki Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu ad. 1. Nawet jeżeli są to momentalnie zniszczysz od pedałów i/lub chodzenia. ad. 2. Oczywiście - nakolanniki do wyboru do koloru, również z windstopperem. Ja mam w sumie 3 pary o różnej grubości. ad. 3. Ja używam kilkunastu sztuk opasek i buffów o różnych grubościach, których używam na głowę i szyję. Nawet latem zawsze jeżdżę w lekkiej opasce ze względu na spływający pot... Każdy ma inne odczucia ciepła i bardzo ciężko doradzać konkretne modele na dane temperatury. To tak według mnie 🙂. Cytuj
Greg1 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Na stopy/buty możesz np. kupić ocieplacze Radvik Footer - kosztują 99 zł i są spoko. Kross Winter Cover są jeszcze tańsze. Chyba nie warto kupiwać chińczyka niewiadomej jakości. Ale żadne ocieplacze na buty nie dają 100% ciepła bo ciepło ucieka od dołu, od podeszwy i dlatego zeszłej zimy kupiłem buty zimowe. Na kolana jest wiele ocieplaczy, np. Accent Thermal czy CRAFT Knee Warmer za około 60-70 zł. Ja nie lubię czapek z windstopetem bo się w nich gotuję. Mam jedną od Endury ale używam jej tylko podczas wyjątkowo zimnych wiatrów (mieszkam nad morzem). Wolę takie cienkie z Decathlonu lub buffa pod kask, którego wywijam podwójnie jak czapkę. Teraz kupiłem sobie jeszcze taką zimową z Deca z daszkiem z merino w składzie ale jeszcze nie testowałem Cytuj
chudzinki Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu @Greg1 i takie ocieplacze wytrzymują inne platformy niż gładkie miejskie? Cytuj
Greg1 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Nie używałem ich z platformami tylko z spd więc nie wiem. Na platformy wolałem jakieś cieplejsze buty trekkingowe za kostkę plus grubsza skarpeta. Ale piny z "prawilnych" platform na pewno szybko zmasakrują takie ocieplacze Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi