Marcinx555 Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Witam, chciałbym zakupić kilka rzeczy na okolicę od zera do plus 7 stopni najlepiej u chińczyka bo nie jestem wielkim rowerzystą i wierzę w to, że da się w rozsądnej cenie znaleźć ciekawe propozycje. Zależy mi na: 1. Stopy. Czy jest jakiś ochraniacz/ocieplacz na buty cywilne i platformy żeby chronił od wiatru? 2. Kolana. Czy jest jakiś ochraniacz/ocieplacz na kolana żeby chronił od wiatru? 3. Głowa. Tu mam dylemat bo czapka z windstoperem tak wygłusza, że przez ten szum można skisnąć. Chyba wgrywa opcja opaska plus nie wiem?... kominiarka i zwykła czapka "ciepła"? Więc tu potrzebowałbym chyba dwóch produktów albo jakąś czapkę sprawdzoną zamiast opaski i kominiarki. PS wiem, że zaraz zlecą się pytania w stylu sam googluj itd ale ja jakoś od wielu już lat najbardziej ufam temu właśnie forum. Pozdrawiam Cytuj
chudzinki Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu ad. 1. Nawet jeżeli są to momentalnie zniszczysz od pedałów i/lub chodzenia. ad. 2. Oczywiście - nakolanniki do wyboru do koloru, również z windstopperem. Ja mam w sumie 3 pary o różnej grubości. ad. 3. Ja używam kilkunastu sztuk opasek i buffów o różnych grubościach, których używam na głowę i szyję. Nawet latem zawsze jeżdżę w lekkiej opasce ze względu na spływający pot... Każdy ma inne odczucia ciepła i bardzo ciężko doradzać konkretne modele na dane temperatury. To tak według mnie 🙂. Cytuj
Greg1 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Na stopy/buty możesz np. kupić ocieplacze Radvik Footer - kosztują 99 zł i są spoko. Kross Winter Cover są jeszcze tańsze. Chyba nie warto kupiwać chińczyka niewiadomej jakości. Ale żadne ocieplacze na buty nie dają 100% ciepła bo ciepło ucieka od dołu, od podeszwy i dlatego zeszłej zimy kupiłem buty zimowe. Na kolana jest wiele ocieplaczy, np. Accent Thermal czy CRAFT Knee Warmer za około 60-70 zł. Ja nie lubię czapek z windstopetem bo się w nich gotuję. Mam jedną od Endury ale używam jej tylko podczas wyjątkowo zimnych wiatrów (mieszkam nad morzem). Wolę takie cienkie z Decathlonu lub buffa pod kask, którego wywijam podwójnie jak czapkę. Teraz kupiłem sobie jeszcze taką zimową z Deca z daszkiem z merino w składzie ale jeszcze nie testowałem Cytuj
chudzinki Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu @Greg1 i takie ocieplacze wytrzymują inne platformy niż gładkie miejskie? Cytuj
Greg1 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Nie używałem ich z platformami tylko z spd więc nie wiem. Na platformy wolałem jakieś cieplejsze buty trekkingowe za kostkę plus grubsza skarpeta. Ale piny z "prawilnych" platform na pewno szybko zmasakrują takie ocieplacze Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi