marcusromanus Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Cześć, szukam nowego roweru tak jak w opisie, do jazdy po miasteczku i polnych drogach. Byłby to czwarty rower w mojej stajni xD. Mam gravela na dłuższe wycieczki, mam szosę na szybkie przejazdzki i mam starą stalową damkę na dojazdy do pracy i zakupy z koszykami itd ;). Zastanawiam się nad czwartym ;). Myślę nad rowerem bez amortyzacji, pokroju Marina Muirwoods'a czyli bez amortyzacji. Na pewno chciałbym założyć jakieś błotniki aby nie być schlapany od góry do dołu, sakwa czy na kierownicę czy pod siodło z narzędziami i bidon albo termokubek. Szosa i gravel mają założone pedały spd. Tutaj chciałbym zwykłe platformy. Bez amortyzacji bo ważę ok 110kg, a wcześniej jeździłem Rometem Orkanem z amortyzatorem sprężynowym z blokadą. i Na szutrowych drogach nie czułem różnicy podczs jazdy z zblokowanym amortyzatorem lub działającym. Zapraszam do dyskusji, pomocy. Cytuj
Greg1 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Czyli jakiś fitness, zwany też grawelem z prostą kierownicą. Marin Muirwoods to dobry kierunek. Popatrz jeszcze na Marin DSX 2, Cube Nulane ONE, Kellys Soot 20. Cube występują w wersji FE czyli Fully Equipped, czyli z błotnikami, oświetleniem, bagażnikiem i stopką czyli wszystkimi niepotrzebnymi "zwiększaczami wagi" 😁 1 Cytuj
marcusromanus Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu dzięki za poradę ;), Powoli dopada mnie starość, nie chce mi się zdejmować sakw z bagażnika . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi