Xzc Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Witam, Rozglądając się za rowerem na nowy sezon, przypadkiem natknąłem się na canondale https://www.cannondalebikes.pl/rowery/gorskie/trail/jekyll/jekyll-1-c21102u, nie brałem pod uwagę zupełnie tej marki, wcześniej patrzyłem w kierunku reigna czy GT force, natomiast w tej cenie wydaje się być naprawdę fajną opcją. Ma ktoś może jakieś doswiadczenie z tym modelem ? Nie są to chyba zbyt popularne modele u nas, czytałem sporo zagranicznych recenzji, które na ogół są bardzo pozytywne, jednak nigdzie nie spotkałem się z jakąś opinią z polskiego rynku. Rower ma być generalnie nastawiony na zjazdy, naturalne szlaki o dosyć wymagających profilach. Czy w podobnej cenie jest jakaś alternatywa, głownie zależy mi na dobrej bazie pod dalszy upgradę, tak więc rama i system zawieszenia to priorytet. Mam świadomość specyficznego standardu canondale w postaci ofsetu tylnego koła i braku UHD, jednak nie jest to dla mnie aż tak duża wada aby miało przekreślać ten model. Cytuj
KSikorski Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Ai offset to najlepsze co może być z technicznego punktu widzenia. Cytuj
Xzc Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu Bardziej mi chodziło, o akceptacje tego rozwiązania w perspektywie konieczności przeplecenia koła, do samej technologii nic nie mam, jednak obecnie używam dość fajnego zestawu kół, które na pewno chciałbym przełożyć do nowego roweru, a inny standard to trochę komplikuje. Fabrycznie koła w tym modelu są podobno wyjątkowo słabe. Cytuj
XYZPV Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Na Niemcach jest tyle wyprzedaży na Santy, Pivoty itp, (nie wspominając o markach wysyłkowych : Propain, Canyon) że pchanie się w jakiegoś Canondale jest dla mnie dziwne, marka nie oferuje nic poza brzydotą ramy. Dla mnie ta marka zawsze brneła w jakieś swoje śmieszne rozwiązania, może nadają się do robienia rowerów szosowych albo XC ale nie do enduro. 1 Cytuj
Xzc Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Wygląd to subiektywne zdanie, natomiast chyba w przypadku tego modelu ciężko powiedzieć, że posiada brzydką ramę, nie interesowałem się zupełnie cannondalem w kontekście enduro, posiadam szosę od nich natomiast fakt ich produkty nie kojarzą mi się z kolarstwem grawitacyjnym, natomiast przypadkiem natknałem się na ten model i w tej cenie wygląda naprawdę super, tym bardziej, że rowery canondale zazwyczaj byly droższe od konkurencji. Cytuj
Tyfon79 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Trzeba brać niezły towar by do superenduro i to w miejscu gdzie leci masa błota, kamerdolców dawać damper w taki sposób. Aby solidnie wyczyścić tą wnękę to trzeba zdaje się wykręcać tą klapkę... zarąbisty patent Próbuję na siłę znaleźć jakieś plusy takiego zakupu ale nie za bardzo mi wychodzi. Koła jak koła liczy się całość a jak ktoś widzi minusy bo WTB to chyba ma coś nie teges. Zwłaszcza, że dziś do ostrej jazdy musi być wkładka a jak nie to to jazda za ostra nie jest. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi