renmaister Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Szanowni Państwo, Zwracam się do Państwa z prośbą o pomoc w wyborze nowego roweru. Obecnie posiadam rower crossowy ROMET Orkan 4 M z 2017 roku, z którego korzystam głównie rekreacyjnie. Jeżdżę dla zdrowia i przyjemności, zazwyczaj po asfalcie i szutrze, czasem wjeżdżam do lasu. Zdarza mi się również przewozić rower w bagażniku samochodu na różne wycieczki – obecny waży ok. 14 kg, więc dość wygodnie się go pakuje. Chciałbym jednak wymienić rower na model bardziej komfortowy i nowocześniejszy. Waham się, czy powinien to być rower klasyczny, czy elektryczny. Z jednej strony elektryk wydaje się ciekawym rozwiązaniem, z drugiej – mam obawy, że będzie trudniejszy w transporcie i cięższy w codziennym użytkowaniu. Nie mam też pewności, jaki budżet będzie dla mnie odpowiedni. Rozważam przedział 5 000 zł – 12 000 zł i zastanawiam się, czy w tej kwocie znajdę rower, który spełni moje oczekiwania pod kątem wygody, jakości i wszechstronności. Będę wdzięczny za Państwa sugestie dotyczące wyboru odpowiedniego modelu roweru (lub kilku propozycji), które najlepiej sprawdzą się przy moim stylu jazdy i potrzebach. Z góry dziękuję za poświęcony czas i wszelkie wskazówki. Cytuj
Mihau_ Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Cytat zastanawiam się, czy w tej kwocie znajdę rower, który spełni moje oczekiwania pod kątem wygody, jakości i wszechstronności. czyli jakie te oczekiwania są? Cytuj
lelek2 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Elektryk ciezki w tej kwocie masz ogromny wybor mtb xc po okolo 7-10k juz na super wypasie z waga okolo 10kg gravel carbonowy za okolo 10k, tez z waga okolo 10kg szuter / las - lekki mtb xc sprawdzi sie super gravela trzeba ustawic w zaleznosci od trasy, inne opony i cisnienie na asfalt a imne na las. Ale na oponach asfaltowych bedziesz jechal ponad 25km/h bez zadnego zmeczenia na asfalcie. Czyli szybciej niz elektryk. Wiec pytanie jakie trasy chcesz jezdzic, jakie dystanse itd Cytuj
NerfMe Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Autor szuka bardziej komfortowego roweru, niż jego dotychczasowy rower crossowy. Wydaje mi się że polecanie rowerów XC czy graveli to chyba nie w tym wątku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi