Krystian_K Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Trek Procaliber 9.6 gen 3 rocznik 2025 rocznik 2025 od rocznika 2026 różni się napędem (rocznik 2026 jest na Sram Eagle 70), przez co rocznik 2026 jest trochę cięższy. W internecie jest bardzo mało informacji o tym modelu, stąd postanowiłem zamieścić ten wpis. Względem fabrycznej specyfikacji, od razu po zakupie nastąpiły zmiany: tarcze XT 2x 180mm (tyle max obsługuje rama z adapterem) manetka XT łańcuch XT hamulce xtr m9020 (przekładka ze starego roweru) opony na wolfpack cross oraz speed i mleko muc off (po 120ml w oponę) W planach jedyne co bym jeszcze zmienił to koła. Tak to rower siadł idealnie. Dość długo szukałem odpowiedniej geometrii oraz ramy zanim wybór padł na tego oto treka. W obecnej konfiguracji z pedałami egg beater, koszykami na bidon oraz uchwytem na garmina waży równe 11,5kg. Trudno mi ocenić działanie systemu isobow, gdyż po przesiadce z aluminiowego speca epica jest mi baaaaardzo komfortowo - na drobnych szutrowych odcinkach czuję się jak na fullu. Plecy niesamowicie odżyły. Komfort wzrósł. Jednak zaznaczam, że to może nie być kwestia isobow (aby ktoś się tym nie sugerował), tylko sama przesiadka na ramę karbonową, inną geometrię itd. Oczywiście jak pojawią się pytania, to chętnie postaram się odpowiedzieć. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi