Umpero Napisano wczoraj o 12:23 Napisano wczoraj o 12:23 Hej Jakie obręcze karbonowe od majfrienda (chińskie) polecacie? W środę przyjdzie nowy bułkowóz z poniższego linku i chcę puścić od razu na sell to co fabryka zamontowała i kupić jakiegoś karbonowego chinola. https://www.cube.eu/.../cube-stereo-one44-c-62.../836200 Znalazłem coś takiego https://pl.aliexpress.com/item/1005001626363184.html Możecie doradzić, który model wybrać? Cytuj
cervandes Napisano wczoraj o 14:35 Napisano wczoraj o 14:35 No jak chcesz, żeby opona się tak samo układała, to chcesz 30mm wewnętrznej szerokości, czyli wybierasz opcję 35mmWX25mmD. Tarcze na fotce wyglądają na centerlock, ośki 110/148mm i bębenek MS. Także i tak nie zamówisz, bo wymiotło Cytuj
NerfMe Napisano wczoraj o 14:47 Napisano wczoraj o 14:47 Pytanie tylko czy jest sens zmieniać bardzo lekkie aluminiowe koła na niewiele lżejsze chińskie karbony. To już autor musi zdecydować. Cytuj
Umpero Napisano wczoraj o 14:50 Autor Napisano wczoraj o 14:50 (edytowane) @cervandes ChatGpt podał mi coś takiego Podsumowanie – jeśli chcesz, żeby te Elitewheels SLR-MTB pasowały do Twojego Cube ONE44 C:62 Race 2025, musisz zamówić wariant: Rozmiar: 29" (np. 30mmWX25mmD – zbliżone do Twoich Newmen Beskar 30, więc będzie kompatybilne z oponami 2.4") Oś: F15x110mm R12x148mm (Boost) Mocowanie tarczy: 6 Bolt Lock Bębenek: MS 11–12S @NerfMe w sumie też tak dumam czy jest sens. Może lepiej te pieniądze zainwestuję w inne elementy aby odchudzić trochę ten rower... Jak macie jakieś propozycje to z chęcią się o nich dowiem. Edytowane wczoraj o 14:52 przez Umpero Cytuj
cervandes Napisano wczoraj o 19:19 Napisano wczoraj o 19:19 No ale ja tam widzę na zdjęciach tarcze centerlock, więc jak zamówisz pod 6 loch to jeszcze tarcze będziesz musiał zmienić. No ale ja nie jestem sztuczna inteligencja Cytuj
cervandes Napisano wczoraj o 20:02 Napisano wczoraj o 20:02 A, i jeszcze jedno. Ta debilna ćwierćinteligencja zaproponowała koła 30x25. Ty porównaj jaką będziesz miał szerokość wewnętrzną w Beskarach, potem obejrzyj ofertę na ali co zaproponował ten kretyn AI a co ja i którym bliżej do 30mm szerokości wewnętrznej, Cytuj
Umpero Napisano 21 godzin temu Autor Napisano 21 godzin temu Zostają obręcze, które daje fabryka tj Beskary. Chcę jedynie zmienić opony na lżejsze, wywalić dętkę i zalać mlekiem. Które z poniższych uważacie za najlepszą opcję aby były uniwersalne i o mniejszej masie? Maxxis Dissector 2.4 WT EXO Dual Schwalbe Nobby Nic - Evolution | Addix Speedgrip | Super Ground | TLEasy - ECE-R75 - 29x2.40 Jakieś inne? Potrzebuję wkładkę jeżdżąc na mleku? Cytuj
Xzc Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu używałem 3 lata temu dissectorów jak na moją jazdę były mega lekkie i szybko się toczyły, na suche naprawdę fajna opcja, natomiast po błocie i mokrym zdecydowanie brakowało im przyczepność (piszę to z perspektywy jazdy na dhr2 obecnie) Cytuj
Maciorra Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Jak wyżej:) Dissectora dałbym na tył, a na przód coś konkretniejszego DHF/ DHR na przykład. W Dissectorze relatywnie szybko padają boczne klocki (szybciej niż w Minionach) ale ogólnie to dobra opona. Maxxis pokazał niedawno nową wersję, ale w sklepach chyba jej jeszcze nie ma. 15 godzin temu, Umpero napisał: Potrzebuję wkładkę jeżdżąc na mleku? To zależy jak ostro zamierzasz jeździć i w jakim terenie, ale jeśli pytasz czy potrzebujesz, to raczej znaczy, że nie:) Jeśli okaże się, że jednak potrzebujesz, to dokupisz. Cytuj
Umpero Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu Zakupiłem 2 x Schwalbe Nobby Nic. Chciałem trochę zejść z masy, a te są znacznie lżejsze. Na razie będę jeździł po mazowieckich lasach więc płasko. Jak będę ruszał w góry to zastanowię się nad innym ogumieniem. Cytuj
Maciorra Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Cytat Jak będę ruszał w góry to zastanowię się nad innym ogumieniem. Sporo ludzi jeździ po górach na NN, więc na spokojnie z tym zastanawianiem się:) Cytuj
lelek2 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Podlacze sie do pytania. Juz jeden sezon downcountry - jesli tak mazowsze mozna nazwac ale trasy z dropami 0,5-1metr, tak ze amorki czas dobija. Rowerek podobny do przedmowcy tylko one22 Mysle jakie opony wrzucic po aktualnych: MAXXIS Minion DHF + DHR 2 2,5” przod 2,4” tyl Myslalem nad czyms bardziej pod predkosc: Schwalbe Racing Ralph i Ray 2,35” Ale teren z roku na rok ma coraz wiecej piachu i luznego podloza i nie jestem pewien czy bedzie to dobry wybor Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi