smw44199 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Mam przerzutkę kupioną na ali i zachowuje się tak: cues.mp4 Mam drugą taką samą w innym rowerze i ten ruch jest "sprężysty", nie "lata" luźno. Rozumiem, że jedna ma sprężyna druga nie? To ma jakieś znaczenie? Domyślam się, że pytanie z serii głupich, ale nurtuje mnie to. Dwie identyczne (z nazwy) przerzutki i inne zachowanie Cytuj
KSikorski Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Ruch przerzutki na haku jest blokowany przez napięcie łańcucha. Nie ma tam żadnej sprężyny. Jak przerzutka na haku siedzi ścisło, to będzie jej bardzo trudno zrzucać z biegów miękkich na biegi twarde. Na tym filmie wszystko jest prawidłowo. Ma chodzić luźno, ale może mieć luzu promieniowego i osiowego. Cytuj
smw44199 Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu Właśnie wydaje mi się, że jest poprawnie, ale mam taką samą w drugim rowerze i "sprężynuje" nawet po zdjęciu łańcucha. Stąd moje pytanie😉 Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 3 godziny temu Mod Team Napisano 3 godziny temu Może masz jedną z tzw. sprzęgłem - wtedy ruch wózka jest ograniczony, żeby łańcuch nie latał na wybojach. 1 Cytuj
smw44199 Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu To będzie to👍 Tylko nie miałem świadomości, że w taki sposób też to się realizuje😉 Cytuj
chudzinki Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowane) Ale sprzęgło jest w innym miejscu... Przy takim ruchu ono nie działa 🙂. Ruch przerzutki z filmiku jest prawidłowy, nie może być sprężysty. Edytowane 3 godziny temu przez chudzinki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi