smw44199 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Mam przerzutkę kupioną na ali i zachowuje się tak: cues.mp4 Mam drugą taką samą w innym rowerze i ten ruch jest "sprężysty", nie "lata" luźno. Rozumiem, że jedna ma sprężyna druga nie? To ma jakieś znaczenie? Domyślam się, że pytanie z serii głupich, ale nurtuje mnie to. Dwie identyczne (z nazwy) przerzutki i inne zachowanie Cytuj
KSikorski Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Ruch przerzutki na haku jest blokowany przez napięcie łańcucha. Nie ma tam żadnej sprężyny. Jak przerzutka na haku siedzi ścisło, to będzie jej bardzo trudno zrzucać z biegów miękkich na biegi twarde. Na tym filmie wszystko jest prawidłowo. Ma chodzić luźno, ale może mieć luzu promieniowego i osiowego. Cytuj
smw44199 Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Właśnie wydaje mi się, że jest poprawnie, ale mam taką samą w drugim rowerze i "sprężynuje" nawet po zdjęciu łańcucha. Stąd moje pytanie😉 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi