Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

dzień dobry.
Zwracam sie z prośba o pomoc. Od kilku tygodni rozglądam sie za rowerem z napędem elektrycznym, i mam maid f**ka. Nie ma żadnego rankingu, który jakoś by wyjaśniał jakim modelem / marka można sie zainteresować.
Szukam roweru do miasta, na dojazdy do pracy (trasa ok 10km, z duża góra). Wiec ewidentnie rama miejska, chodź wole coś w typie trekkingu.
na razie moja uwagę przykul ELEGLIDE M2
budżet ok 3-4k, ale mogę fo zwiększyć i do 5 tys

czy ktoś może cos polecić  ?  nawet jak ktoś mi poda po prostu dobra markę,  czy te chińczyki sa godne uwagi ?
to juz będzie bardzo pomoce

dziękuje !

Edytowane przez Lukaszww
Napisano

Za tyle kupisz cross Krossa na aliexpress z wysyłką z Francji (3450zł) ostatnio był. Tam chyba siedzi motor tsdz2b który działa wystarczająco dobrze. Da się kupić elektryka z bagażnikiem i błotnikami poniżej 2500zł z kuponami na ali. 

Testów tego nie ma, bo to jest wszystko budżetowe, nawet przerzutki typowo chińskie, ale jeździ. Generalnie kupuj coś co ma centralny motor.

• +1 pomógł 1
  • Haha 1
Napisano

to jeszcze pytani o baterie, domyślam sie ze potem serwis już nie istnieje.|
Co sie robi z taka bateria po 2-3 latach? sa dostepne nowe, czy trzeba kombinowac z tym co sie ma ?

Napisano (edytowane)

Aku to 18650, 22650 lub 26650, każdy ogarnięty elektronik dorobi Ci nowy pakiet. Fabryczne powinny pożyć co najmniej 5 lat intensywnego użytkowania.

Edytowane przez smw44199
  • +1 pomógł 1
  • Zmieszany 1
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, XC100S napisał:

Musisz podjąć decyzję, kupujesz rower czy chiński rower. 
To znacząca różnica. 

Czasami wystarczy ta znacząca różnica. Nie każdy jeździ kilkaset km miesięcznie.

Edytowane przez smw44199
Napisano (edytowane)

książkowo mi wychodzi ok 400-450 km miesięcznie, nie wiem czy to duzo czy mało. 

moj poprzedni rower to  LAZARO INTEGRAL V2 28, mam go ok 10 lat. nie licząc całościowego serwisu 5 lat temu to spisuje sie poprawne, bez achów i ochów .

Edytowane przez Lukaszww