Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Czy ktoś używał licznika as6000 z sklepu Martes na kołach 29x2.10?

Problem mój polega że w instrukcji, a dokładnie w tabeli obwodów koła nie ma kół powyżej 28 cali. Napisałem do suport. Ale może tu uzyskam szybciej informacje.

Także szukam obwodu koła 29x2.10 dla licznika Martes As6000 wersja bezprzewodowa.

Napisano

Mam tą samą tabele i w zależności od producenta to wartości się różniły. Np w Kellys moje koła miały według tabeli 2324 więc wolę się dowiedzieć. Bo różnie to bywa. Akurat wysiłkiem moim było samo wysłanie zapytania do firmy Martes. Ale jak widać forum weryfikuje szybciej. Albo ktoś czytać nie potrafi z zrozumieniem. Szukam kogoś kto miał podobny problem, a nie poda mi wycinek z tabeli Velo. 

Napisano

Luz..coś się znajdzie. Tabela, tabela. Ale jak mówisz że warto zmierzyć miara tak zrobię. Niestety w dobie internetu, ai i innych dóbr człowiek oczekuje kupić i mieć. Takie czasy. 

Ew spróbuję z posiłkować się GPS. Na pomiarze 1km.

• +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

Zrób jakiś mały ślad na przedniej oponie jakimś kremem czy olejkiem do opalania po czym przejedź tym kołem w lini prostej i zmierz odległość miedzy 2 śladami i masz obwód koła. Tableki z internetu sobie daruj bo w zależności od bieżnika / ciśnienia różnica może być bardzo duża.

Edytowane przez keltu
  • +1 pomógł 1
  • Mod Team
Napisano

Prościej i bezpieczniej mierzyć od wentyla. Różnica pewnie będzie między nieobciążonym, a obciążonym rowerem, ale to nie inżynieria kosmiczna, więc można sobie darować precyzyjne pomiary. Na przyszłość lepiej mieć licznik z GPS + ewentualnie miernik prędkości (jak ktoś koniecznie musi widzieć aktualną prędkość - ja np. nie muszę :no:).

• +1 pomógł 2