Legion84 Napisano 21 Maja Autor Napisano 21 Maja No właśnie polałbym z przodu dwa blaty..... Ale szczerze zmęczony już jestem ciągłym poszukiwaniem. Nie potrzebuje nie wiadomo jak wypasionego roweru, tylko żeby był wygodny w trakcie wycieczek. Niestety budżet nie pozwala na rowery powyżej 6-tki PLN. No i do tego mój wzrost nie ułatwia zakupu Cytuj
keltu Napisano 21 Maja Napisano 21 Maja (edytowane) @Mihau_ ogarnia kwestię geometrii, uważasz że XL tego Aspre 2 będzie za mały na 191 cm. bo jakoś nie chce mi się wierzyć? Edytowane 21 Maja przez keltu Cytuj
Greg1 Napisano 21 Maja Napisano 21 Maja (edytowane) Tu masz Aspre 3 w rozmiarze 56 czyli XL w Warszawie, geometria ta sama, Aspre 3 ma GRX-a 2x11 a Aspre 2 2x10. tyle różnic. Podjedź i się przymierz, jak stwierdzisz, że rozmiar o.k. to możesz albo kupić tego Aspre 3 na miejscu albo zamówić Aspre 2 z neta https://www.olx.pl/d/oferta/romet-aspre-3-gravel-niebiesko-czarny-CID767-ID1525G6.html Edit. Wg producenta 56 czyli XL jest na wzrost 188+, więc powinien być jak najbardziej o.k. dla kogoś kto ma 191 cm Edytowane 21 Maja przez Greg1 1 Cytuj
clavdivs Napisano 21 Maja Napisano 21 Maja Producent podał też że kąt rury pod siodłowej to 63 stopnie. Jaka jest wiarygodnosc tej tabelki? Cytuj
Legion84 Napisano 21 Maja Autor Napisano 21 Maja Godzinę temu, Greg1 napisał: Tu masz Aspre 3 w rozmiarze 56 czyli XL w Warszawie, geometria ta sama, Aspre 3 ma GRX-a 2x11 a Aspre 2 2x10. tyle różnic. Podjedź i się przymierz, jak stwierdzisz, że rozmiar o.k. to możesz albo kupić tego Aspre 3 na miejscu albo zamówić Aspre 2 z neta https://www.olx.pl/d/oferta/romet-aspre-3-gravel-niebiesko-czarny-CID767-ID1525G6.html Edit. Wg producenta 56 czyli XL jest na wzrost 188+, więc powinien być jak najbardziej o.k. dla kogoś kto ma 191 cm Bardzo dziękuję za pomoc. Podjadę tam i przymierzę. Widzę, że sklep więc powinni doradzić na miejscu Cytuj
Mihau_ Napisano 21 Maja Napisano 21 Maja Generalnie XL powinno być w miarę ok. Przy przymiarce zwróć uwagę jak jest ustawiony rower - ile jest podkładek pod mostkiem, czy klamkomanetki są ustawione równolegle do podłoża. Im kierownica wyżej tym rower sprawia wrażenie krótszego, wywalenie podkładek zniweluje ten efekt. Wrzucić mostek dłuższy o 10/20mm to też nie problem 1 Cytuj
Legion84 Napisano 24 Maja Autor Napisano 24 Maja Niestety nie udało się kolejny raz znaleźć Romera w skali XL. Tym razem sprzedawca polecił mi Meridę Silex 400. Tutaj przejechałem się rowerem w rozmiarze L i był jak dla mnie. Cena 6400. Osprzęt taki jak w Aspre 2, więc chyba nie ma sensu dopłacać za markę. Na plus na pewno schowane kable w ramę Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi