Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No właśnie polałbym z przodu dwa blaty..... Ale szczerze zmęczony już jestem ciągłym poszukiwaniem. Nie potrzebuje nie wiadomo jak wypasionego roweru, tylko żeby był wygodny w trakcie wycieczek.

Niestety budżet nie pozwala na rowery  powyżej 6-tki PLN.

No i do tego mój wzrost nie ułatwia zakupu

Napisano (edytowane)

@Mihau_ ogarnia kwestię geometrii, uważasz że XL tego Aspre 2 będzie za mały na 191 cm. bo jakoś nie chce mi się wierzyć?

Edytowane przez keltu
Napisano (edytowane)

Tu masz Aspre 3 w rozmiarze 56 czyli XL w Warszawie, geometria ta sama, Aspre 3 ma GRX-a 2x11 a Aspre 2 2x10. tyle różnic. Podjedź i się przymierz, jak stwierdzisz, że rozmiar o.k. to możesz albo kupić tego Aspre 3 na miejscu albo zamówić Aspre 2 z neta

https://www.olx.pl/d/oferta/romet-aspre-3-gravel-niebiesko-czarny-CID767-ID1525G6.html

Edit. Wg producenta 56 czyli XL jest na wzrost 188+, więc powinien być jak najbardziej o.k. dla kogoś kto ma 191 cm

Edytowane przez Greg1
  • +1 pomógł 1
Napisano
Godzinę temu, Greg1 napisał:

Tu masz Aspre 3 w rozmiarze 56 czyli XL w Warszawie, geometria ta sama, Aspre 3 ma GRX-a 2x11 a Aspre 2 2x10. tyle różnic. Podjedź i się przymierz, jak stwierdzisz, że rozmiar o.k. to możesz albo kupić tego Aspre 3 na miejscu albo zamówić Aspre 2 z neta

https://www.olx.pl/d/oferta/romet-aspre-3-gravel-niebiesko-czarny-CID767-ID1525G6.html

Edit. Wg producenta 56 czyli XL jest na wzrost 188+, więc powinien być jak najbardziej o.k. dla kogoś kto ma 191 cm

Bardzo dziękuję za pomoc. Podjadę tam i przymierzę. Widzę, że sklep więc powinni doradzić na miejscu

Napisano

Generalnie XL powinno być w miarę ok. Przy przymiarce zwróć uwagę jak jest ustawiony rower - ile jest podkładek pod mostkiem, czy klamkomanetki są ustawione równolegle do podłoża. Im kierownica wyżej tym rower sprawia wrażenie krótszego, wywalenie podkładek zniweluje ten efekt. Wrzucić mostek dłuższy o 10/20mm to też nie problem

• +1 pomógł 1
Napisano

Niestety nie udało się kolejny raz znaleźć Romera w skali XL. Tym razem sprzedawca polecił mi Meridę Silex 400. Tutaj przejechałem się  rowerem w rozmiarze L i był jak dla mnie. Cena 6400.

Osprzęt taki jak w Aspre 2, więc chyba nie ma sensu dopłacać za markę. Na plus na pewno schowane kable w ramę