pecio Napisano 10 godzin temu Autor Napisano 10 godzin temu A o jakim przedziale cenowym rozmawiamy ? Na pewno trzymaj się z daleka od Tacxa . Polecić mogę Elite XR , Wahoo Kickr Core lub Wahoo Kickr . Cytuj
RabbitHood Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Te 2 tysiące mogą być - ale tak jak piszę - musi działać bez prondu. Niestety w kanciapie mam za niskie napięcie. Cytuj
szajbna Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowane) Z opisów na stronie Elite wynika że wszystkie interaktywne trenażery bez prądu można ustawić tylko na stały opór, więc nic fajnego z tego. Natomiast są zasilane 12v 1.5A więc może jakiś powerbank ? lub popularny akumulator agm 12v Edytowane 8 godzin temu przez szajbna Cytuj
RabbitHood Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Powerbank to jakiś pomysł - teraz kwestia jaki to ma pobór /h Cytuj
szajbna Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Nie wiem ile pobiera realnie pewnie zależy od oporu jaki musi wygenerować z v A wychodzi max 18W co przy aku 12v 10ah da na pewno ponad 6h pracy. Natomiast jest prawdopodobne że praca z akumulatora będzie się wiązała z potrzebą zastosowania przetwornicy napięcia aby ciągle na wyjściu było 12v, nie są to drogie rzeczy aku 100zł przetwornica 50zł jakieś kable, wtyczki i powinno działać. Nie znalazłem w necie aby ktoś tak użytkował więc pozostaje Ci "przetrzeć drogę" Cytuj
pecio Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu (edytowane) Wszystkie DD mogą działać bez zasilania. Opór jest kształtowany w ten sposób - czym szybciej upalasz tym trenażer stawia większą rezystancję. Można kombinować z akumulatorem , UPSem.... temat jak najbardziej do ogarnięcia jakbyś chciał mieć full potencjał DD. Edytowane 6 godzin temu przez pecio Cytuj
szajbna Napisano 13 minut temu Napisano 13 minut temu @pecio nie testowałem ale Elite twierdzi nieco inaczej. Dwie wersje, jedna z prądem druga bez, nas interesuje ta druga. Cytat Not plugged in trainer When it is required to use the home trainer in its not plugged in mode, it is possible to decide the fixed resistance level that the home trainer maintains regardless of any other factor. Such resistance level can be selected by the user among 16 levels (from 1 to 16). Now, whenever the home trainer is powered on, it is set to a preset resistance level, and when it is powered off, that resistance level is maintained. https://elitesrl.zendesk.com/hc/en-us/articles/6877833313938-Stand-alone-mode-for-interactive-trainers wersja z prądem Cytat Trainer plugged in and not connected to any app/software: When the trainer is connected to a power source and not connected to any app/software, the home trainer can still simulate a constant slope in relation to the speed. The user can set the slope to simulate, to a value included between 0% and 24%. Here below the instructions on how to conduct this procedure in My E-Training: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi