pecio Napisano 10 godzin temu Autor Napisano 10 godzin temu A o jakim przedziale cenowym rozmawiamy ? Na pewno trzymaj się z daleka od Tacxa . Polecić mogę Elite XR , Wahoo Kickr Core lub Wahoo Kickr . Cytuj
RabbitHood Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Te 2 tysiące mogą być - ale tak jak piszę - musi działać bez prondu. Niestety w kanciapie mam za niskie napięcie. Cytuj
szajbna Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowane) Z opisów na stronie Elite wynika że wszystkie interaktywne trenażery bez prądu można ustawić tylko na stały opór, więc nic fajnego z tego. Natomiast są zasilane 12v 1.5A więc może jakiś powerbank ? lub popularny akumulator agm 12v Edytowane 7 godzin temu przez szajbna Cytuj
RabbitHood Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Powerbank to jakiś pomysł - teraz kwestia jaki to ma pobór /h Cytuj
szajbna Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Nie wiem ile pobiera realnie pewnie zależy od oporu jaki musi wygenerować z v A wychodzi max 18W co przy aku 12v 10ah da na pewno ponad 6h pracy. Natomiast jest prawdopodobne że praca z akumulatora będzie się wiązała z potrzebą zastosowania przetwornicy napięcia aby ciągle na wyjściu było 12v, nie są to drogie rzeczy aku 100zł przetwornica 50zł jakieś kable, wtyczki i powinno działać. Nie znalazłem w necie aby ktoś tak użytkował więc pozostaje Ci "przetrzeć drogę" Cytuj
pecio Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu (edytowane) Wszystkie DD mogą działać bez zasilania. Opór jest kształtowany w ten sposób - czym szybciej upalasz tym trenażer stawia większą rezystancję. Można kombinować z akumulatorem , UPSem.... temat jak najbardziej do ogarnięcia jakbyś chciał mieć full potencjał DD. Edytowane 5 godzin temu przez pecio Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi