Michal2008 Napisano 23 Października 2024 Napisano 23 Października 2024 Cześć, podzielcie się swoim doświadczeniem na temat awaryjności wyżej wymienionego trenażera. Zakupiłem go; po około 1,5 roku zaczął hałasować, został wymieniony na gwarancji, obecnie znowu po podobnym okresie znowu zaczął hałasować i znowu odsyłam na wymianę, też tak mieliście? Cytuj
TheJW Napisano 23 Października 2024 Napisano 23 Października 2024 Mój osobisty przelatał chyba dwa sezony zimowe bez żadnych problemów. W tym chyba nawet nie będę go rozkładał, bo nie planuję wirtualnej jazdy. Znajomy jednak miał podobny problem do Twojego i jemu Wahoo również wymieniło trenażer na inny, chyba nawet już po gwarancji, bo wcześniej też miał z nim jakiś problem. Jeśli Wahoo nie wymaga od Ciebie wysłania, tylko poproszą Cię o "zniszczenie" obecnego, a w jego miejsce przyślą Ci inny, to chętnie przygarnę/odkupię za niewielkie pieniądze ten uszkodzony. Cytuj
Michal2008 Napisano 23 Października 2024 Autor Napisano 23 Października 2024 trzeba obecny odesłać żeby dostać kolejny, tak to nie działa w tym przypadku. Cytuj
TheJW Napisano 23 Października 2024 Napisano 23 Października 2024 (edytowane) Temu znajomemu kazali "zniszczyć" uszkodzony trenażer poprzez odcięcie wtyczki zasilania przy samej obudowie i udokumentowanie tego zdjęciowo. Na tej podstawie przysłali mu drugi.🤷♂️ Ale może w międzyczasie zorientowali się, że niektóre usterki bardzo łatwo usunąć, a i odcięcie wtyczki to nie jest jakiś wielki problem, bo w niecałą godzinę można ją wymienić. Edytowane 23 Października 2024 przez TheJW 1 Cytuj
leon7877 Napisano 23 Października 2024 Napisano 23 Października 2024 Pracuje niczym silnik Diesla w starym Oplu 3 Cytuj
Michal2008 Napisano 23 Października 2024 Autor Napisano 23 Października 2024 Godzinę temu, TheJW napisał: Temu znajomemu kazali "zniszczyć" uszkodzony trenażer poprzez odcięcie wtyczki zasilania przy samej obudowie i udokumentowanie tego zdjęciowo. Na tej podstawie przysłali mu drugi.🤷♂️ Ale może w międzyczasie zorientowali się, że niektóre usterki bardzo łatwo usunąć, a i odcięcie wtyczki to nie jest jakiś wielki problem, bo w niecałą godzinę można ją wymienić. poprzedni raz wymienili mi trenażer na nowy 06-2023 i też stary odsyłałem. Cytuj
dfq Napisano 23 Października 2024 Napisano 23 Października 2024 4 sezony przeleciałem na Kickr Core (średnio po 2-3 tys km/rok) bez żadnych problemów. Zmieniłem na Kickr v6 + Climb (bo lepszy). 1 Cytuj
Marek13 Napisano 3 Kwietnia Napisano 3 Kwietnia Witam mam taki problem nie wiem czy to problem z trenażerem ale od jakiegoś czasu czułem ze prawa noga jakoś bardzie mi się przeciazala ewidetnie bardziej czuje obciazenie miesnia w miejscu zaznaczenia strzalka na zdjeci podczas pedalowania na obciazeniu po ciężkim treningu lewa noga nic nie jest zmeczona a prawa czuje ze jest bardziej wymęczona . Czy to moze być problem z trenażerem? Dodam ze podstawiałem 3 rowery i na każdym to sam sprawdzałem poziomicą poziom i pion na ile mogłem spr jest ok siodełka ok ale mam wrażenie ze jestem tak jakby na lewo przechylony ale moze to tylko zludzenie bo pion niby jest .Po dzisiejszym treningu gdzie obciazenie wziąłem nie z trenażera bo cos nie podawało tylko z blatu przedniego roweru i na wykresie balansu pokazało 53%noga L 47%prawa w terenie gdy jest ok juz pokazuje 51% na 49% widac ze przez treningi od stycznia przeklada sie juz to na wytrenowanie ktos moze miał juz podobny problem .Trenuje juz 3 sezon wczesniej było ok kazde wyjazdy w tereni mocne bylo 50/50 Cytuj
SpinOff Napisano 5 Kwietnia Napisano 5 Kwietnia @Marek13 To na pewno nie jest problem z trenażerem. Jeśli sam nie czujesz podczas pedałowania co jest nie tak, to pomóc może tylko specjalista. Nagłe powiększenie się dysbalansu wskazuje, że pojawił się jakiś problem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi