Skocz do zawartości

[Niby gravel] kierownica i manetki

Przecietny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Podpowiedzcie proszę jak najtańszym kosztem założyć baranek gravelowy i manetki do napędu mtb 3x9? Sam znalazłem,ze sora jeśli chodzi o klamkomanetki się nada ale to aż tak tanie nie jest a chodzi  tylko o test i kilka wyjazdów by doświadczyć jazdy na takiej kierownicy i manetkach. Domyślam się,że jeszcze hamulce będzie trzeba wymienić, bo w rowerze są vbrake, tu postanowiłem włożyć tzw mini vbrake. Czy to będzie działać?Odnośnie pancerzy to moga być takie same jak w mtb czy stosuje się inne? Rower to stary mtb, nie bedzie zmiany kół ani żadnego przerabiania oprócz tej kierownicy. Chodzi mi o komponenty jakie dobrać, mniej znanych firm niż shimano i sram bo tu wiem ale nie znam sie na niczym innym za bardzo a przypuszczam,że są jakieś microsifty czy ltwoo czy jeszcze jakieś. O kierownicach też wiem niewiele widziałem jakieś za ok 150zł czy coś tańszego by się znalazło?

Napisano
54 minuty temu, Przecietny napisał:

Cześć

Sam znalazłem,ze sora jeśli chodzi o klamkomanetki się nada ale to aż tak tanie nie jest

Toż to na olx 200-300pln kosztuje

Napisano

Jakby w przyszłości kogoś interesowało to wychodzi na to,że taniej niz 400-500 zł się nie da. Kiera za 100 zł się znajdzie, klamkomanetki sora czy claris za 200 tez, są inne ale w podobnej cenie, do tego hamulce 80-100zł. Owijka 40-50zl plus linki i pancerze. Drogo jak za 2-3 jazdy ale na szczeście nie ja będe płacił😄

Napisano
19 godzin temu, Przecietny napisał:

Jakby w przyszłości kogoś interesowało to wychodzi na to,że taniej niz 400-500 zł się nie da. Kiera za 100 zł się znajdzie, klamkomanetki sora czy claris za 200 tez, są inne ale w podobnej cenie, do tego hamulce 80-100zł. Owijka 40-50zl plus linki i pancerze. Drogo jak za 2-3 jazdy ale na szczeście nie ja będe płacił😄

Da się ;)

Z tym, że ja  akurat robiłem monstera 2x7

Użyłem manetek szosowych A050, klamek Alhonga, które mają takie wygięcie dźwigni iż działają tak samo jak klasyczne klamki v-brake i starej kierownicy szosowej.

Jak robisz z używek to są groszowe sprawy

monster.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...