pecio Napisano 27 Kwietnia Napisano 27 Kwietnia (edytowane) Płacze o mapę bazową . Nie jest potrzebna. A mapa bazowa to jest taka podstawowa drogówka z najgłówniejszymi drogami krajowymi. U mnie idzie zawsze pierwsza do odstrzału. @chopmaz muszę swojego Garniaka doprowadzić do stanu fabrycznego odnośnie map co bym wiedział jak teraz się kształtują pliki mapowe. Mapy z bardzo dobrymi danymi wysokościowymi są płatne. Te z trochu gorszymi ale i tak o niebo lepszymi danymi niż garminowskie to masz tu https://www.velomap.org/ Edytowane 27 Kwietnia przez pecio 1 Cytuj
chopmaz Napisano 27 Kwietnia Napisano 27 Kwietnia @pecio Dzięki, ja właśnie zrobiłem reset do ustawień fabrycznych. Garmin mi się zresetował jak leżał sobie przede mną na biurku. Z map mam tylko OSM i nic więcej. Przejrzę to co podesłałeś. Cytuj
ViP3R Napisano 27 Kwietnia Napisano 27 Kwietnia Dziś zrobiłem sobie trasę w Komoot, następnie export do gpx oraz import do Garmin Connect Mobile. Apka ładnie wykryła 11 pojazdów (jak na screenie). Wysłałem kurs do EE2 a ten widzi tylko 2 podjazdy. W ustawieniach mam włączone ClimbPro oraz wykrywanie pojazdów bez kategorii czyli wszystkie. Najgorsze jest to, że większość tej trasy pokonałem w zeszłym roku tworząc inne pliki gpx i wtedy większość pojazdów po imporcie tych plików do EE2 była w nim widoczna. Co tu się mogło skopać? Cytuj
Eathan Napisano 28 Kwietnia Napisano 28 Kwietnia Ciekawa sprawa. Niby w connect mam liczbę metrów w pionie, ale nie ma profilu na wykresie. Dziurko drożne. Soft 27,10. Cytuj
znajomy Napisano 3 Maja Napisano 3 Maja Cześć Nie mogą znaleźć w EDGE 540 jak (gdzie co kliknąć) ustawić ręcznie zoom mapy. Może ktoś podpowie? Dzięki Pozdrawiam Cytuj
Cico Napisano 3 Maja Napisano 3 Maja Cześć, garmin explore 2, nie mogę sobie poradzić z dwoma problemami (nic nie znalazłem w dokumentacjii: 1) mam niebieską otoczkę wokół domyślnej mapy garmin. Jak to wyłączyć? 2) garmin pika co 10s. Nie chcę wyłączyć dźwięku bo chcę aby dawał sygnały dźwiękowe przy skręcie. Nie chcę tylko pikania co 10s. Jak to wyłączyć? Cytuj
FigoiFago Napisano 3 Maja Napisano 3 Maja Czy na ekranie pojawia się pionowa kreska i strzałka? Cytuj
Jurek63 Napisano 3 Maja Napisano 3 Maja @Cico, nawigacja działa ale aktywności Ci się nie zapisuje. Musisz nacisnąć start. @FigoiFago pewnie tak. Cytuj
Cico Napisano 3 Maja Napisano 3 Maja (edytowane) Tak, pojawia się kreska i strzałka co jakiś czas. naciskam to gdy się pojawi. @Jurek63 wybieram zapisaną trasę i potem klikam jedź. Nie widzę opcji start. Coś nie tak robię? Edytowane 3 Maja przez Cico Cytuj
FigoiFago Napisano 3 Maja Napisano 3 Maja 29 minut temu, Cico napisał: Tak, pojawia się kreska i strzałka co jakiś czas. naciskam to gdy się pojawi. 1 Cytuj
Raflu Napisano 4 Maja Napisano 4 Maja W dniu 3.05.2025 o 22:43, Cico napisał: Tak, pojawia się kreska i strzałka co jakiś czas. naciskam to gdy się pojawi. @Jurek63 wybieram zapisaną trasę i potem klikam jedź. Nie widzę opcji start. Coś nie tak robię? Heh kilka stron wcześniej zgłaszałem ten sam “problem” 😅. Dobrze że jest więcej takich nieogarów jak ja 😉 Cytuj
Marinbiker Napisano 5 Maja Napisano 5 Maja (edytowane) @Cico Wybranie trasy i tapnięcie w JEDŹ wystarczy. Zamiast JEDŹ można wcisnąć START. Robisz wszystko dobrze. To pikanie może być spowodowane tym, że Garmin szuka jakichś czujników, które odpiąłeś ale nie wyłączyłeś w opcjach Garmina, więc on domyślnie chce przywrócić połączenie. Edytowane 5 Maja przez Marinbiker Cytuj
Raflu Napisano 5 Maja Napisano 5 Maja A widzisz @Marinbiker, u mnie nie wystarczało. Samo jedź bez uruchomienia aktywności powodowało to, że np nie zliczało mi przejechanego dystansu. Cytuj
Marinbiker Napisano 5 Maja Napisano 5 Maja @Raflu dziwne. U mnie wystarcza. Masz pewnie zaznaczone uruchamianie aktywności ręcznie. Cytuj
Raflu Napisano 5 Maja Napisano 5 Maja @Marinbiker niczego nie ustawiałem. Jak wielu użytkowników wyjąłem z pudełka, zaktualizowałem, zainstalowałem co uważałem za potrzebne i jazda. Cytuj
Cico Napisano 5 Maja Napisano 5 Maja @Marinbiker patrzyłem na czujniki, wszystko mam wyłączone. Dzięki za pomysł, zerkne jak będę śmigał z garminem. Jak się wyłącza uruchamianie aktywności ręcznie? Jeden co mi się rzuciło w oczy to stary soft który już zaktualizowałem. Obok garmina mam licznik z sensorami. Czy to może mieć wpływ na garmina? Cytuj
Marinbiker Napisano 5 Maja Napisano 5 Maja @Raflu nie chcę gdybać, więc mogę tylko poradzić abyś w ramach eksperymentu odinstalował to, co uważałeś za potrzebne, przywrócił ustawienia fabryczne, robiąc twardy reset i wtedy sprawdził, czy aktywność się rejestruje. Ja bym tak zrobił. 4 minuty temu, Cico napisał: @Marinbiker patrzyłem na czujniki, wszystko mam wyłączone. Dzięki za pomysł, zerkne jak będę śmigał z garminem. Jak się wyłącza uruchamianie aktywności ręcznie? Jeden co mi się rzuciło w oczy to stary soft który już zaktualizowałem. Obok garmina mam licznik z sensorami. Czy to może mieć wpływ na garmina? Jeśli w Garminie jest włączona opcja wyszukiwania urządzeń i jeśli te sensory coś transmitują przez BT, albo ANT+ to Garmin będzie sygnalizował, że wykrył jakieś ustrojstwo i czeka na reakcję właściciela. 1 Cytuj
KrzysztofKi Napisano 8 Maja Napisano 8 Maja Witam mam pytanie Czy uzywacie w swoich garminach edge explore 2 na ekran szkla hartowanego czy hybrydowego albo foli ochronnych ? Czy warto ? A jak tak to jakie macie ? i mozecie polecic Cytuj
bastard83 Napisano 8 Maja Napisano 8 Maja Ja mam szkło na swoim EE2 pierwsze lepsze ze słynnego portalu, kupiłem też etui, bo EE2 jest tylko białe, a ja mam czarną duszę. W eTreksie 32x też mam szkło. A czy warto to się okaże. Po prostu staram się nie rzucać nimi na prawo i lewo. 1 Cytuj
Eathan Napisano 8 Maja Napisano 8 Maja (edytowane) Ja mam szkło 3MK na EDGE 1040. Wcześniej miałem na EDGE 840 i uważam, że warto. Zwłaszcza jak kontakt z błotem nie jest Ci obcy. Kondonika też mam. Znowu błoto, mokre ręce. Jednak w sylikonie mniej się to ślizga. Używam też linki z zestawu i zapinam do kierownicy. To się przydało w praniu jak złamałem w czasie jazdy zaczep - garmin pomajtał się na sznurki i tyle. Edytowane 8 Maja przez Eathan 1 Cytuj
AniaSa Napisano 8 Maja Napisano 8 Maja (edytowane) Ja mam jakieś szkło hybrydowe 3mk bo w poprzednim garminie przerysował się ekran przy upadku (na kamienie oczywiście). Etui nie używam Edytowane 8 Maja przez AniaSa 1 Cytuj
pecio Napisano 8 Maja Napisano 8 Maja Ja mam kupowane od razu w pakiecie Gllaser Anti-Shock 5H plus oryginalny kondonik. O ile przy szpejach rowerowych używam maksymalnych zabezpieczeń ( wiadomo dachowania 😁) to w zegarku po za zaślepką silikonową portu do ładowanie nie stosuję niczego. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi