Skocz do zawartości

[Opona] Schwalbe Racing Ralph Transparent mocne pocenie po zamleczeniu

Pulse

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z racji, że zamleczyłem mało opon i generalnie szło dosyć sprawnie, proszę o pomoc w ocenie przypadku. Znajomego. Po zamleczeniu opona dosyć mocno pociła się bokami. 
Czy to jest jeszcze normalne? Załączam foto.

IMG_20230919_123056_01.jpg

IMG_20230919_123056_02.jpg

IMG_20230919_123056_03.jpg

IMG_20230919_123056_04.jpg

IMG_20230919_123056_06.jpg

Napisano

Taka mnie myśl naszła, że gdybym miał mleczyć takie opony, to bym na sucho wstrzelił je na obręcz, zalał i napompował do jakiegoś małego ciśnienia - byle opona trzymała kształt. I dłużej bym potrząsał, zostawił na boku itp. Ciekawe, czy by się to miało szansę sprawdzić. Oczywiście zakładając, że użyłbym mleka z lateksem.

Napisano

Jak cztery razy zalewałem mezcale, to dopiero po 10kkm zaczynało się z nich sączyć, były u kresu zużycia. Nowe Racing Ralph i Ray Evo SuperGround sikają od nowości, z tą różnicą, że nie przez ścianki a przez powierzchnię z bieżnikiem :o 

Napisano

Nawet jeżeli tak sikającą oponę da się uszczelnić (niezależnie czy łatwo czy trudno) to rozpuszczalnik z mleka będzie odparowywał WYJĄTKOWO szybko. A gdy całkiem wyschnie zacznie szybko gubić ciśnienie i to może być bardzo nieoczekiwane - jak np. u mnie w delegacji gdy auto postało dzień w gorącym aucie i wyschło do końca. Flak poniżej godziny w obu kołach, chociaż dzień wcześniej jeszcze trzymało. Nic poza dolewką wtedy nie pomoże :)

Generalnie nie polecam z tym walczyć, jeżeli da się odesłać.

Napisano

W lekkich oponach tej firmy ponad 10 lat temu ( wtedy to był Rocket Ron)  był ten sam efekt i mleko Stana to po chwili uszczelniało.   

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...