Skocz do zawartości

[licznik] Najprostszy, solidny licznik przewodowy do 100 zł

ludovic

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, potrzebuję kupić prosty w obsłudze, solidny, przewodowy licznik rowerowy, w zasadzie zależy mi tylko aby dokładnie mierzył prędkość i dystans, inne funkcje są mi zbędne, proszę o podanie modelu godnego uwagi, z góry dziękuję za odpowiedzi.

Napisano

Czy dobrze mierzy to kwestia poprawnego ustawienia magnesu i podania dokładnego rozmiaru koła. U dziecka długo walczyłem z Sigmą 500. Starałem się magnes jak najbliżej cewki ustawić. Wbrew intuicji licznik zaczął działać, jak magnes był o 5-7 mm odsunięty od cewki.  Sam  mam Sigmę 9.16 - jest mniej wrażliwa na ustawienie magnesu niż model 500, ma licznik kalorii, który jest raczej nie potrzebny i jakoś tak dziwnie liczy kalorie. Jakbym dziś kupował to wybrałbym model 1200 z pomiarem temperatury.

Napisano

Raczej cokolwiek z Sigmy w tym budżecie będzie dobrym rozwiązaniem, np. wyżej wspomniana Sigma 1200 lub Sigma BC 9.16. To dobre, proste i niezawodne liczniki, które mają wszystkie przydatne funkcje, bez nieużytecznych bajerów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...