Skocz do zawartości

[Opony] opony continentel vs Schwalbe

siara_nh

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, 2 dni temu kupiłem swój pierwszy ( w dorosłym życiu ) rower - a że nie jeździłem z 15 lat to i widzę na ten temat mam niewielką . Chciałbym prosić o radę ,

zastanawiam się nad oponami do mtb szerokość 2cale która będzie miała mniejsze opory toczenia - jazda głównie po mieście - ale żeby czasem po szutrze też dało się pojechać .

Na necie znalazłem dwie opony które przykuły moją uwagę
Continental Double Fighter 29 x 2,0

oraz

Schwalbe Hurricane 29 Addix LS

( jedyne wnioski ja potrafię wyciągnąć to Schwalbe jest lżejsza i wydaje mi się ze ma "mniejszy" bieżnik ) i tu moje spostrzeżenia się kończą - będę wdzięczny za pomoc

Napisano

to co polecisz ? - dodam tylko ze głównie po mieście 90% - ale tak zeby dało się przejechać bo jakiś las , szutrze ( jak będzie sucho )

Napisano

Poprzednia moja opona to był Double Fighter. Wiekszość jazd po mieście. Bardzo sobie chwaliłem. Cicha, niskie opory ruchu. W terenie rewelacji nie było, te boczne wypustki nie zastąpią terenowego bieżnika. Ale po niezbyt wymagajacym terenie dało się spokojnie jechać.

Napisano

Ja jeżdżę na DF rok czasu jakieś 3 tys w treku xcakiber 9 napęd 2x10, nie chce innych opon do mojego stylu jazdy ( szutry , asfalty , polne drogi , leśne duktu , 

jezdzilem na schwalbe racing ralph , smart sam, vittoria safuaro , Bontrager , conti DLA MNIE wypadają najlepiej 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...