Skocz do zawartości

[~4000] budżetowy odpowiednik Trek FX Sport?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chodzi o typ roweru.
Szukam czegoś ze sztywnym widelcem (rezygnuję z crossów z blokadą na rzecz wagi), bardziej terenową oponą niż np. w rowerach fitnesowych.
Bardzo upraszczając - gravel z prostą kierownicą i mniej agresywną pozycją.

Napisano

Chyba przekracza budżet ale i tak nie ma sesnsu patrzeć na DSX 1.

Moja żona narzekała na zbyt pochyloną pozycję ale nie wiem czy to z racji szerokiej kierownicy czy raczej tego, że M-ka była jednak za duża. Warto się przymierzyć przed zakupem.

Napisano

Może coś w tym stylu

Prawdę mówiąc ten trek na razie mnie najbardziej interesuje, nie chciałem nic sugerować na początek, ale może przegapiłem inne ciekawe modele

Napisano

Ciekawa opcja, a jak opinie na temat osprzętu pomiędzy Trekiem DS 3 Gen 5, a Specialized Sirrus X 3.0?

a może Trek DS 2 Gen 5 vs Sirrus X 2.0? 

• 2 miesiące temu...
Napisano

Wracam z tematem bo przez te kilka miesięcy użytkowałem gravela z barankiem, jednak dla mnie zbyt agresywna pozycja - ból pleców i szyi po dosłownie kilku godzinach.

Wracam więc do poszukiwań - do cuba się przymierzałem i myślę, że na nim się skończy, ale może jest jeszcze coś w podobnych pieniądzach? 

Dzięki! 

Napisano

Ten Soot 20, to jeden wielki żart i skok na kasę ze strony producenta, Claris i mechaniczne hamulce w rowerze z prostą kierownica w cenie ponad 5 tyś to aż niesmaczne. Soot 30 z barankiem i tymi samymi gratami kosztuje 1000 zł mniej, albo ja czegoś nie dostrzegłem ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...