Skocz do zawartości

[linki] Najlżejsze Rowery.

Lookas 46

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
najprawdopodobniej najlżejszy rower szosowy jaki istnieje na świecie waży 4166g i jest on dziełem Niemców

Może najpierw przeczytaj cały temat zanim coś napiszesz :?: :cool:

• 2 tygodnie później...
Napisano

pomylka z tym przelozeniami pomylily mi sie okienka :oops: fajnie...wazy tyle co moja rama i amor :evil:a i klamki wypas,ciekawe co bu powiedzieli Ci ktorym klamki Sramam podpadaja bo sie gna.... ;-)

Napisano

Rower jest tego samego kolesia , ale jest zlozony na innej ramie , a co za tym idzie takze na paru innych komponentach dzieki ktorym udalo mu sie zejsc z waga na taki poziom .

• 2 tygodnie później...
Napisano

:lol: Tylko go w jeździ raczej nie odczujesz bo siebie zawsze "dźwigasz" :wink: Mi by wystarczylo zeby rower wazyl 8-9 kg. Przy 6 to juz wszytsko jest maksymalnie delikatne

• 3 tygodnie później...
Napisano

noob? Ciekawe cwaniaczku ile temu kolesiowi wytrzyma ten rower na ramce Scale Ltd. No jeśli będzie stał i się kurzył to pewno całe lata, ale gwarantuje, że sezonu by nie wytrzymał gdyby go użytkować w sposób do tego przeznaczony. SID poniżej 1 kg :/ Ciekawe czy wywalił z niego wszystko czy może coś zostawił?

[ Dodano: 2005-08-16, 15:58 ]

A swoją drogą to patrząc na ten rower, nie mogę powiedzieć nic innego, jak tyle, że jest cholernie brzydki :/ Seryjny Scale Ltd jest o niebo ładniejszy, a że waży 'tylko' niecałe 9kg to sorry.

Napisano
jest cholernie brzydki

zalozeniem goscia ktory go skladal byla jak najmniejsza waga a nie odjazdowy wyglad, to samo tyczy sie wytrzymalosci :wink:

• 11 miesięcy temu...
Napisano

Jak na lato. Owszem wynik imponujący, ale ja bym na ten rower nie wsiadl. Pooglądał, ponapalał owszem :) ale nic wiecej. Mimo iz lubie lajtowac rowerek.

Napisano

6 kg? To możliwe, nie połamie sie to ? Czy moze to rower na 5 startów dla osoby 60 kg :)

Inne mtb super lekkie ma koło 9-9,5 kg ....

ps. swoją droga, w kolarstwie szosowym sa ograniczenia wagowe (chyba min. 6,7 kg), czy w mtb też tak jest, że rower musi ważyć np: minimum 9 kg?

Napisano

W MTB chyba nie ma takiego regulaminu, waga imponująca ale nie chciał bym mieć czegoś takiego jak dla mnie to się zaraz rozleci.

Napisano

hmm, cudo, ale raczej do gabloty :) nawet zawodowcy ze sponsorami nie mają tak wylajtowanego sprzetu. To mówi samo za siebie. Za mała wytrzymałość. Dla mnie ht 9 kg to juz bardzo lekko :) sam chcialbym miec 11kg ht na tarczach :) ale koszt proporcjonalny do wagi jak wiadomo

Napisano

Ten rower to przepiękna pokazówka i niestety do niczego więcej się nie nadaje. Samo ogumienie nadaje się wyłącznie na zachodnioeuropejski asfalt, bo u nas pewnie po 50m byłby snejk. Zauważyliście jakie ma fajne karbonowe blaty? Cud techniki wystawienniczej, bo poza gablotą do niczego się nie nadaje. Gdyby takie rowery, oczywiscie poza kupą kasy, którą na nie wydano, byłyby coś warte, to oglądalibyśmy je cały czas na Eurosporcie, zamiast jakiś 9,5 kilogramowych "kowadeł" z tarczami.

Napisano

"na Eurosporcie, zamiast jakiś 9,5 kilogramowych "kowadeł" z tarczami."

To na Eurosporcie pokazują kolarstwo górskie, czy tak tylko porownales? Bo chętnie bym pooglądał :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...