Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Są bardzo sprawni i szybcy. Kupiłem tam od maja rzeczy za około tysiąc i zawsze było ok. Nie było również problemów ze zwrotem. Wszystko było w terminie.

Nie ćwiczyłem reklamacji ale na tę chwilę to dla mnie I liga w PL.

Napisano
23 minuty temu, prezi napisał:

Nie ćwiczyłem reklamacji ale na tę chwilę to dla mnie I liga w PL.

Pierwsza liga to biostern. A co do rowerowy_com to są drodzy jak pieron, jest kilka sklepów tańszych niż oni z szybką wysyłką i bezproblemowym kontaktem.

• 5 lat później...
Napisano (edytowane)

Bardzo dziwna sprawa. Założyłem tam konto w 2023 roku i zrobiłem kilka zakupów. Byłem zadowolony, szczególnie z dostępności (niektóre produkty nie były dostępne w żadnym innym sklepie w Polsce), ale również z cen (przy promocjach, dało się kupić naprawdę w dobrych cenach).

Więc bez zawahania zrobiłem tam ostatnio (sierpień 2025) kolejny zakup. I tu zaczynają się jaja.

Zamówienie #347363 z dnia 11 sie 2025. Opłacone od razu online. Tego samego dnia otrzymałem ze sklepu informację, że zamówiony towar jest niedostępny, z propozycją innego koloru. W związku z brakiem wybranego przeze mnie wariantu, odstąpiłem od umowy i poprosiłem o zwrot kasy. Do dzisiaj (półtorej miesiąca w dniu pisania tego wpisu) nie otrzymałem pieniędzy. Sklep nie odpisał też na żadną wiadomość, a wysłałem ich 5.

Zacząłem szukać informacji i okazuje się, że jest dużo więcej takich jak ja. Niektórzy czekają od roku! Co tu się dzieje?

Niestety sprawa została skierowana na policję. Czekam na dalszy bieg wydarzeń. M.in. zgłoszenie do operatora płatności, aby rozwiązali umowę z nierzetelnym podmiotem.

2025-09-29_161928.png.22cdece1eebd1ec0cac9c99f409e61c2.png

Edytowane przez MattCobosca
Błędny screen
Napisano

Z rowerowym coś się porobiło, nawet mieli przez dłuższy czas info na stronie, że im telefon nie działa i proszą o kontakt mailowy? Jakoś podejrzanie to wygląda. Wydałem u nich kupę kasy i zawsze byłem zadowolony - do ostatniego zamówienia w zeszłym roku (jakaś pierdoła) którego nie byli w stanie wysłać przez 3 miesiące, choć towar niby mieli na stanie. Od tamtego czasu unikam, choć mam u nich stały rabat 12%:)