Mod Team bogus Napisano 2 Października 2019 Mod Team Napisano 2 Października 2019 Na zakończenie tematu dla potomnych dodam skan ze strony magazynu bikeBoard z testu XC500 z 2018 roku. Strzelam że w rozmiarze L wersja 2019 jest jakieś 100 g cięższa. I druga sprawa odnośnie kół: https://testy.bikeboard.pl/artykuly,pokaz,cublp-rockrider-xc500-29 Według tego waga opon 820 g, a dętka 245 g.
Alsew Napisano 2 Października 2019 Napisano 2 Października 2019 Teraz, bogus92 napisał: Strzelam że w rozmiarze L wersja 2019 jest jakieś 100 g cięższa. Na tym 'skanie' jest rozmiar S. Wg strony Deca między S a L jest 300g różnicy.
Mod Team KrissDeValnor Napisano 2 Października 2019 Mod Team Napisano 2 Października 2019 Ciekawe kto mierzył kąt podsiodłówki, bo między 72 ze strony, a 74.5 z powyższego obrazka, jest spora różnica...Alsew To rozmiar M
Mod Team bogus Napisano 2 Października 2019 Mod Team Napisano 2 Października 2019 KRISSDEVALNOR szczerze to nie zwróciłem uwagi na kąty. Bardziej chodzilo o potwierdzenie wagi roweru i kół. Teraz, Alsew napisał: Na tym 'skanie' jest rozmiar S. Wg strony Deca między S a L jest 300g różnicy. Testowany był rozmiar M, co juz zauważyl KRISSDEVALNOR.
michalj2 Napisano 2 Października 2019 Napisano 2 Października 2019 74.5 to pewnie kat efektywny wirtualnej ruru podsiodlowej ktora wychodzi wprost z osi suport a 72 to rzeczywisty to kat rury, ktora jest wygieta tuz przy suporcie a poza tym nie wchodzi w niego centralnie, stad roznica. Czesto sie zdaza ze producenci podaja kat ktory im sie bardziej podoba To tylko domysly.
Mod Team KrissDeValnor Napisano 2 Października 2019 Mod Team Napisano 2 Października 2019 Racja. Lepiej już tak tego wszystkiego nie maglujmy, bo zaraz się okaże, że rower ma same minusy i jednak nie warto
wkg Napisano 2 Października 2019 Napisano 2 Października 2019 1 godzinę temu, bogus92 napisał: Według tego waga opon 820 g, a dętka 245 g. Tak czytam, gdy założyć normalne opony z mlekiem to 1250-1300 opony + 200 mleko, taśmy pod bezdętki już są - schodzimy o 630 do 680 g na oponach (wentyli nie liczę bo to drobiazgi). To praktycznie daje to 11,5 kg. Z lekkimi kołami dodatkowe 300-400 g na masie rotującej (to z gumami koło kilograma), kasetą, nie wiem jak sztyca spokojnie schodzi poniżej 11. Wymiata Decathlon w tej cenie ... pies trącał urodę : )
Mod Team bogus Napisano 2 Października 2019 Mod Team Napisano 2 Października 2019 Może tak być. Nawet bez mleka z dobrymi i lżejszymi dętkami jest 500 g w dół.
Dokumosa Napisano 2 Października 2019 Napisano 2 Października 2019 Powtórzę raz jeszcze - ważyłem wersję 2019 XL na kołach 29" i wyszła 12kg bez kilku deko. Nie jestem w tej chwili w stanie potwierdzić czy były dętki i ew. jakie. Reszta to na 100% fabryka. Różnicą w masie pomiędzy rozmiarami podawaną przez stronę bym się nie przejmował. Dla przykładu miałem kilka ram dmr primal w 3 rozmiarach i różnice pomiędzy kolejnymi rozmiarami były 100-120g a to siermiężne ramy są (2,3-2,5kg).
veedix Napisano 2 Października 2019 Autor Napisano 2 Października 2019 22 godziny temu, Blueforce napisał: Nie wiem, czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale "rower z decathlonu" różni się od "markowych" w zasadzie tylko ramą, osprzęt jest tych samych firm- Sram, Shimano, itd, elementy brandowane jako rockrider- np. hamulce czy amortyzatory są także produkcji innych marek. Więc pewnie miałeś na myśli- nie mam zaufania do ram rockridera. A to, że rockridery są polecane w tym sezonie, jest wyłącznie zasługą ich osprzętu. Ale są oczywiście inne marki, możesz trafić na jakieś wyprzedaże roczników itd. , jak znajdziesz to pomożemy Tobie ocenić czy warto. Sam argument- nie mam zaufania- powinieneś poprzeć przykładami (osobistymi czy innych osób). Znajomym się złamał na pół, dlatego.
Mod Team KrissDeValnor Napisano 2 Października 2019 Mod Team Napisano 2 Października 2019 Pewnie robili "stunt'y" na najtańszym modelu
apacz342 Napisano 2 Października 2019 Napisano 2 Października 2019 Może miał jakiś egzemplarz z tych co Decathlon wycofywał? Chyba dwa razy mieli takie akcje ale to chyba dobrze jednak o nich świadczy, że się przyznali do feleru i nie ściemniali tylko wymieniali na nowe.
Mod Team KrissDeValnor Napisano 2 Października 2019 Mod Team Napisano 2 Października 2019 Mieli taki psi obowiązek - wiesz co by było, gdyby siedzieli cicho Już by ich nie było... No dobra, może przesadziłem, ale na pewno by to po nich nie spłynęło jak po kaczce
Mod Team bogus Napisano 2 Października 2019 Mod Team Napisano 2 Października 2019 7 minut temu, wkg napisał: Tak czytam, gdy założyć normalne opony z mlekiem to 1250-1300 opony + 200 mleko, taśmy pod bezdętki już są - schodzimy o 630 do 680 g na oponach (wentyli nie liczę bo to drobiazgi). To praktycznie daje to 11,5 kg. Z lekkimi kołami dodatkowe 300-400 g na masie rotującej (to z gumami koło kilograma), kasetą, nie wiem jak sztyca spokojnie schodzi poniżej 11. Wymiata Decathlon w tej cenie ... pies trącał urodę : ) Jakie opony o takiej wadze masz na myśli? Mówię o oponach nadających się co najmniej w lekki teren. Jak dla mnie nie muszą być pod bezdętki. Teraz tak poprzeglądałem i znaleźć opony poniżej 700 g do 130 zł sztuka nie jest łatwo.
Mod Team KrissDeValnor Napisano 2 Października 2019 Mod Team Napisano 2 Października 2019 A kto pisał o cenie Nie śledzę specjalnie rynku, ale zgaduję, że i w tym budżecie da radę, tylko trzeba poszukać.
Mod Team bogus Napisano 2 Października 2019 Mod Team Napisano 2 Października 2019 To bardziej pytanie ode mnie do Was. Jeśli macie jakieś pomysły chętnie poczytam, może kiedyś się przydadzą.
wkg Napisano 3 Października 2019 Napisano 3 Października 2019 3 godziny temu, Dokumosa napisał: Różnicą w masie pomiędzy rozmiarami podawaną przez stronę bym się nie przejmował. Oczywiście. Nie ma możliwości żeby przez kilka cm w długości waga różniła się o 20%. Takie to marketingowe dyrdymałki Deca. 3 godziny temu, bogus92 napisał: Jakie opony o takiej wadze masz na myśli? Mówię o oponach nadających się co najmniej w lekki teren. Jak dla mnie nie muszą być pod bezdętki. Teraz tak poprzeglądałem i znaleźć opony poniżej 700 g do 130 zł sztuka nie jest łatwo. Combo Rarcing Ralph + RocketRon/Racing Ray SS to poniżej 1300 g ale powyżej 130/sztuka. To drogie opony. Vittoria Barzo 2,25 przód 690 a Peyote na tył/przód 650. Barzo to na ciężki teren, Peyote na lżejszy. Wziłąłbym Peyote. Obie w granicach 150 zł/sztukę. W wersji TLR bo się świetnie mleczą a lżejsze od TNT. Poniżej 1400g wyjdą Vittoria Mezcal 2,1 (690 g) - superszybkie w testach opony na lekki teren. Tyle, że się słabo czyszczą z błota ale ludzie są zachwyceni. Przy dobrych wiatrach około 1400 g masz tył 2.1 przód 2.25. Ze Schwalbe Thunder Burt SS 2,25/2.1 przód/tył to jakieś 1100 g za parę ale okł. 180/sztuka. Wersja SS pod mleko. Takie naprawdę na lekki teren, podobno sypią piachem po napędzie. Na maratonach widziałem ludzi którzy pół sezonu na tym przejeździli i sobie chwalili. No niestety ... lekko, dobrze i tanio to nieco sprzeczne wymagania. Opony nie pod bezdętki zwykle nie maja ochrony przeciwprzebiciowej więc nie ma sensu ich brać. Sprawdziłem : ) Chcesz lekko i w lekki teren - bierz Thunder Burt na tył a Peyote na przód i masz poniżej 1200 g. Chcesz bardziej terenowo bierz Racing Ralph (nie miałem, ludzie skarżą się na jakość wykonania), Peyote na tył a Barzo, Rocket Ron czy Racing Ray na przód. Powyżej 1400 g za parę to już traktory na ścieżki czy enduro : )
Mod Team bogus Napisano 3 Października 2019 Mod Team Napisano 3 Października 2019 Dzięki za informacje. Zerknę na te opony
Dokumosa Napisano 3 Października 2019 Napisano 3 Października 2019 "Renoma" rowerów z deca niestety pokutuje przez to, że najwięcej sprzedali marketszmaciaków. Podobnie jak opinię o suntouravh społeczeństwo ma wyrobioną na podstawie uginaczy kosztującyvh 100-200zł.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.