Skocz do zawartości

[suport] Trek Superfly jaki suport

adamtb

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Kupiłem ramę Trek Superfly Carbon, do tego cały napęd Sram NX DUB. Myślałem że w tej ramie jest bb30, dlatego kupiłem również suport srama BB30-DUB. Niestety ten suport nie pasuje do tej miski. Proszę o pomoc, jaki suport kupić. Bo w 3 sklepach nie maja pojęcia co to jest :/ Z tego co wyczytałem to może być bb90/95.

IMG_5639.jpeg

IMG_5638.jpeg

Napisano

W mojej ramie na pewno nie jest bb 30 trzydzieści tylko ten rzadki  Trekowy standard... Ogólnie założenie tego suportu trzeba przybić pieczątką serwisu bo gniazda w ramie padają i trzeba reklamować... No i lepiej mieć podkładkę. Były wersje z  albo z czystą karbonową mufą  albo z wklejonym metalem na łożysko. obie padają, te z metalem podobno się podkleja i jeżdżą dalej... Trek superklej... Moja rama to wersja z pancerzem po wierzchu.... na razie nie montowana, czeka.... Ma metalowe inserty..

Napisano

No u mnie widać, że to czarne jest z carbonu.  A powiedz mi jest szansa wsadzić do tego srama eagle? Bo korbę kupiłem pod DUB, a z tego co czytam nie da rady wsadzić jej. Jedynie shimano i ewentualnie GXP 24mm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...