Skocz do zawartości

[Sztywny widelec Toseek] czy slyszal cos ktos ?

mrovka

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien dobry

Przymierzam sie do zmiany mojego sztywnego widelca na widelec ktory jest wykonany caly z karbonu.Znalazlem cos takiego w bardzo dobrej cenie.

https://www.ebay.co.uk/itm/Toseek-MTB-Bike-Rigid-Forks-Carbon-1-1-8-Cycling-Fork-Disc-Brake-26-27-5-29er/122706891113?hash=item1c91e69169:rk:1:pf:0&var

Czy zna ktos jakies negatywne opinie na temat w/w widelca ? Jakies przeciwskazania ? 

Edytowane przez mrovka

To jakis tani chinol, Toseek nawet nie ma swojej strony, ale może dobry, kto wie :P  niemniej nie chciałbym testowac na własnej skórze ani tkaiego widelca, ani mostka, firmy ktora niewiadomo gdzie ma siedzibe :P

Na Yt znalazlem filmik kolesia,  który kupił aero kierownice od toseek, pod filmem jest też kilka komentarzy że ludzie na tych kierach jeżdżą i są zadowoleni. Kiera to chyba jakaś kopia 3T ;-)

Edytowane przez Gość

Witam, posiadam taki widelec, kupiłem go w zeszłym roku i wsadziłem wtedy do mojego x-calibra na zimę. Później wiosną jeździł w rowerze żony, nie mogę nic złego o nim powiedzieć. Jest dość sztywny, fajnie tłumił i można było wsadzić do niego dość obszernego kapcia, u mnie jeździł z NN 2.35 i zbywało jeszcze sporo miejsca. Teraz leży i się kurzy.

Mam doświadczenia ze sztycą i mostkiem z aliexpresu.

Firma to RXL SL i wytrzymały 1 sezon w gravelu jeżdzonym raczej w trudniejszym niż łatwiejszym terenie. Nie widać na nich uszkodzeń.

Też mnie kusi wymiana widła na taki ze sztywną osią. Teraz mam Selcof z PX i to na 100% też jest chińczyk ale daje radę w tym samym rowerze już 3 sezon. Brak mu tylko miejsca na oponkę 650Bx2,1 i sztywnej osi dlatego kombinuję zmianę. Ceny na ali są ok jednak musiałaby to być sprawdzona firma.

Macie jeszcze jakieś doświadczenia.

Mosso i accent to też chińczyk. 

Mam ten wideł, jeździłem na nim przez rok, później wymieniłem na stalowy. Niby z wunglem nic się nie działo, ale jakiś niesmak cały czas był.

Mostki tej marki są z alu, jakość wykończenia w moim egzemplarzu jest, jak z produktów ze sześć razy droższych. Mostka nie zmieniam.

5 godzin temu, qb41 napisał:

Witam, posiadam taki widelec, kupiłem go w zeszłym roku i wsadziłem wtedy do mojego x-calibra na zimę. Później wiosną jeździł w rowerze żony, nie mogę nic złego o nim powiedzieć. Jest dość sztywny, fajnie tłumił i można było wsadzić do niego dość obszernego kapcia, u mnie jeździł z NN 2.35 i zbywało jeszcze sporo miejsca. Teraz leży i się kurzy.

51 minut temu, wojtasin napisał:

Mam ten wideł, jeździłem na nim przez rok, później wymieniłem na stalowy. Niby z wunglem nic się nie działo, ale jakiś niesmak cały czas był.

Mostki tej marki są z alu, jakość wykończenia w moim egzemplarzu jest, jak z produktów ze sześć razy droższych. Mostka nie zmieniam.

Tak dopytam,mieliscie panowie na tych widelcach jakies kolorowe wstawki i malowidla ? Bo znalazlem takie z kolorowymi wstawkami i chcialbym wiedziec jak z wykonczeniem.