provayder Napisano 26 Sierpnia 2018 Napisano 26 Sierpnia 2018 Witam Podzielę się z Wami jak naprawiłem hak przerzutki w swoim Gate 30. Luźny hak był przyczyną irytującego stukania/terkotania napędu w czasie jazdy. Ponieważ działo się to głównie w czasie mocnego pedałowania na pierwszy ogień poszedł suport, jednak jego wymiana nie rozwiązała problemu. W końcu znalazłem winowajcę, czyli luźny hak. Po jego dokręceniu irytujące dźwięki ustały. Po pewnym czasie jednak wróciły i okazało się, że niestety puściły gwinty w haku i właściwie konieczna byłaby wymiana tego elementu na nowy. Postanowiłem jednak tym razem zaoszczędzić gotówkę i spróbować naprawić hak samodzielnie. Hak wygląda tak: W ramie są przelotowe otwory. Opcje naprawy były dwie: albo powiększyć otwory i zmienić gwint w haku z M4 na M5 co wiązałoby się też z wierceniem ramy, albo usunięcie resztek gwintu, zmianę kierunku mocowania śrub i zastosowanie nakrętek. Wybrałem tą drugą opcję: Z drugiej strony konieczne jest zastosowanie podkładek. Ich brak powoduje wciskanie się nakrętek w fazki otworów i utrudnia właściwe i mocne dokręcenie śrub. Po zmontowaniu całość wygląda tak: Mam jeszcze koncepcję wykonania docisku zamiast zwykłej podkładki. Mam nadzieję, że komuś się to przyda. Pozdrawiam
provayder Napisano 28 Sierpnia 2018 Autor Napisano 28 Sierpnia 2018 Uzupełnienie: Tak jak pisałem wcześniej wykonałem właściwe podkładki dla lepszego docisku. Podkładki zrobiłem ze stożkowych łbów śrub M5, w których wywierciłem otwory pod śrubę M4. Podkładki wyglądają tak: Przy montażu dodatkowo użyłem kleju do gwintów. Całość prezentuje się tak: Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.