Skocz do zawartości

[1700 do 2600] Zakup roweru nowego

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałbym sobie kupić nowy rower w przedziale cenowym tak gdzieś od 1700 złotych do 2600. Mam 176 cm wzrostu, ważę 84 kilo. Rower będzie służył mi do jazdy po lesie, po mieście czyli po asfaltowych drogach i czasem też może zdarzyć się żwir. Upatrzyłem sobie na YouTube  ten rower tylko teraz nie mogę znaleźć linku do zakupu tego roweru - a bardzo mi się on spodobał. Co w ogóle sądzicie na temat tego roweru ? Czy jest tam kaseta, czy jest to wolnobieg ? Czy jest to dobry rower i będzie można nim szybko jeździć ? Czy siodełko będzie wygodne i nie będzie się wgniatać mi w pośladki podczas jazdy ? koła chyba mają 26 cali - Tak ? dobrze przeczytałem ? czy raczej powinienem mieć 27,5 cala koła ?   Proszę o radę i opinie na temat tego roweru.   Jeśli niema tego roweru nigdzie do kupienia to jaką alternatywę na miarę zaproponowanego przeze mnie roweru moglibyście mi też dobrego polecić żebym był zadowolony ? Proszę o pomoc w tej sprawie.

Napisano

Decyzja numer 1 -  crossowy czy MTB ?

Decyzja nr 2 - ile grosza chcesz naprawdę wydać ?

Krok nr 1 - wchodzisz w odpowiedni temat w dziale "jaki kupić rower ..dec 1.. za kwotę ..dec 2.." i tyle.

Krok nr 2 - jak już wiesz czego szukasz , dobierasz wielkość ramy

Krok nr 3 - wyszukujesz najtańszą ofertę w sieci lub w sklepie.

Napisano

Podalem linka do roweru jaki mnie interesuje. Tam widac czy jest to crossowy czy mtb. Podałem też przedział cenowy i wiadomo przecież, ze im taniej tym lepiej dla mnie. Zadałem pytania dotyczące konkretnego modelu ewentualnie czegos podobnego. Jaki problem jest mi coś doradzić w temacie ? Nie wiem też, czy przy moim wzroscie wielkośc ramy bedzie dobry rozmiar M czy L ?

Napisano

Troszkę chaotyczne masz zapytania. Sam chyba nie wiesz czego chcesz.  Określ konkretny przedział cenowy bo między 1700 a 2600 jest spora różnica.

Poszukaj konkretnych modeli i poproś na forum o opinie a nie żądaj :P

Szybko i na miasto - cross 

Wolniej i w teren - mtb

Napisano

Podałem taki przedział cenowy bo nie wiem ile tak naprawdę kosztuje ten model roweru, który pokazałem.  A nie chciałem się wygłupić na zasadzie, że podam przedział od 1700 do 2000 a ten rower, który mnie interesuje będzie za ponad 3 tysiące. O to chodzi. Nie wiem gdzie zadałem chaotyczne pytania. Pytam prosto i logicznie. 

1. Co w ogóle sądzicie na temat tego roweru ?

2. Czy jest tam kaseta, czy jest to wolnobieg ?

3. Czy jest to dobry rower i będzie można nim szybko jeździć ?

4. Czy siodełko będzie wygodne i nie będzie się wgniatać mi w pośladki podczas jazdy ?

5. Koła chyba mają 26 cali - Tak ? dobrze przeczytałem ? czy raczej powinienem mieć 27,5 cala koła ?

6. czy przy moim wzroscie wielkośc ramy bedzie dobry rozmiar M czy L ?

Jaki jest problem w odpowiedzi na te pytanie ? hmm ??? Jakbym zadał pytanie ile jest 2 + 2 ? - też byś mi napisał, że zadaje "Troszkę chaotyczne zapytanie" ?  Piszesz mi, żebym poszukał konkretnych modeli. Przecież podałem konkretny model roweru, który mnie interesuje. Po raz drugi podaje link do tego roweru i PROSZĘ po raz kolejny już o opinie na temat tego roweru . Proszę też o link gdzie można ten rower kupić.

Napisano

Wybacz - pytasz jak dziecko, jeśli sobie z tego dotąd nie zdawałes sprawy, to najwyższa pora sobie to uświadomić... popatrz choćby na pytania 3 i 4 , to tak dla ułatwienia :) 

A troche czasu na tym forum już spędziłeś przecież...

Dostałeś przepis jak w sposób najrozsądniejszy wydać  posiadane środki na to, co ci będzie najbardziej odpowiadać i jest pewnie aktualnie dostępne - nie chcesz skorzystać, twój wybór.

A że nie chce ci się kiwnąc palcem, tylko chcesz mieć podane wszystko na tacy -  to też stawia cię w odpowiednim świetle.

Zdajesz sobie np sprawę z którego roku może być model z podlinkowanego filmiku ? :)

Napisano

Słuchaj odnośnie pytania 3 i 4 to wyjaśnie Ci, że zakupiłem sobie kiedyś rower mtb hexagon x4 jest to wolnobieg i jestem bardzo z tego roweru nie zadowolony. Jestem zawiedziony tym rowerem. Ma tylko 7 przełożen. Kupiłem go bo nie znałem się na rowerach i nie czytałem nic o tym. Teraz coś więcej poczytałem, wybrany przeze mnie model ma więcej przełożeń z tego co wyliczyłem więc też pewnie przez to szybciej się jedzie i lepiej. Dlatego proszę o opinie. Odnośnie siodełka przy rowerze hexagon bardzo mi się wbija w wiadomo w co i potem jak schodzę z roweru mam w tych miejscach otarcia co powoduje, że potem następnego dnia nie mogę siadać bo tak boli. Zakupiłem siodełko żelowe i będę testował. Dlatego też pytam o siodełko w tym modelu co mnie interesuje. Model tego roweru pewnie jest z 2012 roku lub 2013 roku.  A są tu ludzie na forum, którzy się na tym znają i wiedze jakąś mają w tym temacie dlatego proszę o pomoc w tym temacie. Liczyłem na pomoc w 2 lub 3 postach, a nie że będziemy temat rozwijać i rozpisywać na 50 stron o niczym jak do tej pory. Zadałem konkretne pytania i czekam na konkretne odpowiedzi.

Napisano

Za Pablo59 - naprawdę trudno ogarnąć, co też dotąd autor tematu wyczytał, a tym bardziej wypisał w 180 postach na tym forum. Żeby na końcu przedstawić taki zestaw pytań, który wygląda bardziej jak prowokacja lub żart. Bo na poważnie to mamy dziecinne pytanie i zdumiewającą bezradność /lenistwo?/ w sieci (tam dzieci dają radę...).

A tu jak z zupą z Radomia - "tsy minuty", kilka dotknięć klawiszy i znajdziemy specyfikację techniczną roweru Kross Level A2. Że tam koła 26 cali i kaseta, jaki model siodła itp. A przede wszystkim, że to produkt archiwalny, a więc do szukania jedynie używka... Naprawdę żaden wyczyn, więc szkoda zawracać głowy na forum. Podobnie jak pytaniami "czy rower będzie szybko jeździł", albo "czy siodełko będzie dla mnie wygodne i nie wgniecie"... Oczywiście - BĘDZIE ALBO NIE BĘDZIE, szanse 50/50, bo każdy ma inne odczucia i potrzeby.

Opinii szczęśliwych użytkowników modelu Kross Level A2  też trudno się doczekać, raczej niewielu przeczuwa jak mogą odnaleźć się w temacie "nowy rower 1700-2600"... ;P

No nic tu się kupy nie trzyma. Jedynie do mnie dociera powoli, że wypisując rzeczy oczywiste, sam się w tym miejscu najbardziej wygłupiam... ;)

Napisano

Siodełko i jego potencjalne odczucia mnie obudziły do reszty :) cierpliwość kolegów na duzy ➕ zawsze wydawało mi się ze wchodząc i kupując coś za ciężko zarobione pieniądze staramy się wiedzieć o rzeczy nabywanej. Dziwi mnie trochę pójście i kupienie hexagona i zaskoczenia że tam jest to i tamto i że nie jeździ jak powinien. To w sumie trochę kasy. Wina podejrzewam po obu stronach, sprzedający, kupujący. Cóż kolega już wie że różnice między rowerami hexagon a a2 nie są duże. I że 'im taniej dla mnie tym lepiej'  - nie zawsze jest dobrą metodą na zakup. 

A brak umiejętności wyszukiwania w tematach to nagminny problem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...