Skocz do zawartości

[centrum rowerowe] czy to pewny sklep z szybką wysyłką ?

mateuszplex

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • Mod Team
Napisano

Odkurzam temat.

Zmiany na stronie CR, strona woła o aktualizacje hasła do konta. Zniknął bliźniaczy Cyklotur  a pojawiła się strona Dadelo właściciela obu sklepów. W Dadelo nie ma kontynuacji historii zakupów w Cykloturze tym samym rabatów też nie ma.

Napisano

Strona Dadelo wcześniej też już była. CR dalej działa, ale faktycznie musiałem zmienić hasło i zniknęła cala historia :down:. Widać też miany w funkcjonalności interfejsu użytkownika. Prawdopodobnie sklep zmienił aplikację do obsługi sklepu internetowego i nie chciało im się (albo nie mogli) migrować historii zamówień ze starego systemu. Mam tylko nadzieję, że w tym nowym będzie lepiej działało pokazywanie dostępności produktów, bo w starym bywało z tym różnie. Szkoda że sklep nie dał jakiegoś info co zrobili i w jakim celu.

Napisano

Ja mam nadzieję, że jednak przeprowadzą migrację historii zakupów (w moim przypadku w Cykloturze), a co za tym idzie, rabaty. W przeciwnym razie niekoniecznie będą kontynuował zamawianie produktów w tym sklepie. Zgadzam się z przedpiścą, że takie zaskakiwanie, zwłaszcza "starych" klientów, bez wcześniejszego info np. na pocztę, jest mało profesjonalne...

Napisano

Czego Ty oczekujesz? Zmienił się właściciel, praktycznie cała ekipa sklepu, BOK itp. Rowerzystów w sklepie zostało kilka osób, teraz pracują tam "specjaliści" z Oponeo. Ceny w CR już od dawna nie są atrakcyjne, dopiero z rabatami można było coś taniej kupić, ale też bez szaleństw bo większość produktów jest już na "promocji" i rabat nie obowiązuje. Dodatkowo bardzo przekłamane deklarowane terminy dostaw. 

Napisano
W dniu 18.10.2017 o 08:12, PawelGR napisał:

Z centrum Rowerowym nie miałem dotąd żadnych problemów, ale wczoraj zdziwiła mnie taka sytuacja: sprawdzam na stronie sklepu cenę i dostępność - towar jest w magazynie, cena fajna, ok. Wcześniej dostałem od sklepu kod na 20 zł rabatu, więc składam zamówienie, wpisuję kod i okazuje się, że po ostatecznym podsumowaniu towar nagle kosztuje więcej. Z ciekawości wycofuję się z zamówienia i dopóki jestem zalogowany z wbitym kodem promocyjnym cena jest wyższa. Po wylogowaniu z systemu cena w sklepie znów ładnie spada do pierwotnego poziomu. Magia.

Miałem podobną sytuację, gdy kupowałem w czarny piątek. Wszystko działało ok, ale cena okładzin hamulcowych do szosy była wyższa po zalogowaniu niż dla klienta "z ulicy". Jako że chodziło o kilka złotych a to był tylko drobiazg w większym zamówieniu, złożyłem zamówienie mimo to, ale opisałem problem w uwagach do zamówienia. Potem miałem telefon CR i ostatecznie cenę poprawiono na właściwą. Mało tego, w komentarzu napisałem też, że nie udało mi się zamówić korby SLX 34-24 bo przestała być dostępna w momencie, gdy kompletowałem koszyk z zamówieniem. W czasie rozmowy telefonicznej zaproponowano mi, że dopiszą do zamówienia korbę w cenie z rabatem na czarny piątek, tylko muszę poczekać. Sprawa nie była pilna, więc z radością się zgodziłem.

Generalnie: ja mam dobre doświadczenia, choć nigdy nie nastawiam się na szybką wysyłkę. Zawsze jakiegoś drobiazgu braknie na miejscu i trzeba poczekać aż sobie ściągną.

Sklep CR na razie wygląda normalnie.

Napisano

Częsta praktyka sklepów tj. promocje nie łączą się. W dodatku w CR dużo produktów jest niby w "promocji" i po wpisaniu kodu rabatowego, rabat jest liczony od regularnej, zawyżonej ceny.

Napisano

Te całe Dadelo to najgorzej przeprowadzony rebranding jaki widziałem. To jest zupełnie nowy sklep, wszystko zostało zaorane. Nawet w sekcji "O nas" która przedstawia historię sklepu, nie ma nic o marce Cyklotur. Wymazali swoją historię i markę, przez co nikt z niczym nie skojarzy tego nowego sklepu.

Nawet nie ma dopisku "Dadelo - dawniej Cyklotur". Co za bałagan. Pewnie nie mają czasu zająć się poinformowaniem klientów, bo muszą pracować nad wizją jak tu zaspamować wszystkich śledzącymi ciasteczkami i reklamami. Skoro piszecie, że właścicielem jest teraz zewnętrzna firma z branży nierowerowej, to ja chyba podziękuję. Wolę kupować u pasjonatów.

Napisano

Mam podobne wrażenie, że ta "pieriestrojka" słabo wyszła. Z ciekawości wpisałem na stronie CR login i hasło, jakie miałem w Cykloturze i dostałem mejla z linkiem do zmiany hasła. Moje dane teleadresowe, jakie funkcjonowały w Cykloturze,  pojawiły się w CR - mimo, ze nigdy w CR konta nie zakładałem. Jest też procent upustu. Nie ma natomiast np. historii zakupów z Cykloturu... Bałagan...

Napisano

Ja też mam informacje iż konto znikneło. Od CR otrzymałem informacje

Cytat

Dzień dobry,

Problemy z zalogowaniem się są związane z modernizacją naszej strony internetowej. Oczywiście wszystkie utrudnienia związane z historią zamówień będą rozwiązane w najbliższym czasie. Informuję również, że obecnie oferujemy dla stałych klientów jeden próg rabatowy w wysokości 2%. Rabaty 4% oraz 6% zostały wycofane. Przepraszamy za utrudnienia i prosimy o cierpliwość. W razie dalszych pytać zachęcam do kontaktu

Szkoda bo było to taki dobry sklep

Napisano

Ja się przemogłem i w Chinach kupuję, pierwsze zamówienie już w drodze. Nie można nikogo na siłę zmuszać do prowadzenia sklepu. CR był do niedawna moim ulubionym sklepem. Teraz boję się cokolwiek zamówić, po ostatniej wpadce gdy 2 tygodnie czekałem na realizację zamówienia które miało być w 24 godziny i pewnie do tej pory bym czekał gdybym nie interweniował. Inne sklepy przynajmniej informują jak jest problem z zamówieniem. CR nie raczy. A po tych ostatnich rewolucjach to już zupełnie nie wiem czego się spodziewać.

Napisano

Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Nie jest to jedyny sklep rowerowy w Polsce,  ani nie był najtańszy, ani nie miał najlepszego serwisu. Jak widać poszli do żyda czyli coś tam z zarządzeniem było nie tak. Płakać nikt po nich raczej nie będzie :)

Napisano

Ja też nie (vide Cyklotur), ale - mimo wszystko - warto uzbroić się w odrobinę cierpliwości i dać nieco czasu na "dopięcie" słabo przeprowadzonego rebrandingu. Ja może jestem w dobrej sytuacji, bo nigdy nie musiałem zamawiać w Cykloturze "na wczoraj", i mogłem sobie pozwolić na dłuższe oczekiwanie, niż deklarowane na stronie sklepu... Pażiwiom, pasmotrim :-)

• 2 tygodnie później...
  • 7 miesięcy temu...
Napisano

Czy mamy alternatywę do dziadoskiego rebrandingu centrumrowerowego / Dadelo ? 

Możecie podać jakieś sklepy internetowe z obszernym asortymentem i dobrymi cenami. Są w ogóle takie? Polskie zagraniczne?

Napisano
W dniu 4.09.2018 o 20:55, lewocz napisał:

Ale z tego co ostatnio mi wpadało w oko to CR całkiem przyzwoite oceny otrzymuje w ostatnich tygodniach.

Kurde, asortyment w czerwcu to był dramat, brak szprych, brak piast Alfaline. W ogóle dziadostwo bo Shimano Polska też ma 1/3 asortymentu na stanie, mało tego, tego czego nie mają to nie sprowadzają dla 2 sztuk. Taki mi to dystrybutor.

Napisano
W dniu 8.09.2018 o 11:27, flak napisał:

Kurde, asortyment w czerwcu to był dramat, brak szprych, brak piast Alfaline. W ogóle dziadostwo bo Shimano Polska też ma 1/3 asortymentu na stanie, mało tego, tego czego nie mają to nie sprowadzają dla 2 sztuk. Taki mi to dystrybutor.

Dlatego lepiej kupować za zachodnią granicą w B-D, wysyłka od razu, idzie 2 dni... ceny niższe niż w PL.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano

Faktycznie od jakiegoś już czasu jest ok., wiem bo współpracuję z CR/Dadelo i widziałem "prawie" osobiście co tam się działo przy zmianach na początku roku. Piszę "prawie" bo współpracuję z nimi zdalnie z Poznania i przy okazji ogarniam zamówienia dla znajomych z forum enduro i był czas, że włosy z głowy rwałem (a dużo mi ich już nie zostało ;) ). Ostatnio realizacja wszystkich zamówień jakie wpisuję (innymi się nie zajmuję) przebiega bez problemów, czego sobie i wam życzę. Jakby ktoś coś potrzebował z CR/Dadelo to może do mnie wiadomość na forum napisać, zawsze można liczyć na niższą cenę, czasem bardziej, a czasem mniej, ale zawsze lepszą niż te oficjalne -2%

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...