Skocz do zawartości

[przerzutka tylnia] shimano zee

FdGod360

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

siema mam pytanie posiadam rower dartmoor wish bike park 2016 i chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwosc zmiany napędu na shimano zee.Zee z tego co wiem jest na 10rzędów a mam kasete 9rzędową i czy wogóle by to działało?

Dzięki za odpowiedź

Napisano

Cały napęd możesz zmienić, ale do przerzutki dojdzie kaseta (koniecznie, bo z obecną nie zadziała) i przynajmniej prawa manetka. Ponoć da się pożenić przerzutkę Zee z manetką SRAM 9sp, ale idealnie to nie działa - takie trudne małżeństwo raczej z rozsądku :yucky:

Napisano

ale kupiłbym manetke zee 10s to wtedy by działało?Na kasecie 9s

Też nie bo kaseta 9s ma inne odstępy między zębatkami niż 10s.

Napisano

Aktualnie mam przerzutke sram x5 10s i manetke sram x5 9s i działa na tej kasecie tylko tak jakby w serwisie mi zrobili tak że jak mam na jedynce to mi dwójke pokazuje po prostu. Wogóle już 4 raz będę przerzutki wymieniał bo mi pękają razem z hakiem

Napisano

Tylko skacze po dropach jeżdże po korzeniach,traskach a wjeżdżam do parku robie jedego bunnyhopa i dup nie ma haka i przerzutki i tak 4 razy :( na początku miałem x7 i tak samo pękła

• Mod Team
Napisano

I sądzisz ze jak zmienisz na zee to pomoże ? Najpierw trzeba ustalić co i dlaczego sie złamało. Haki sie od bunny hoppa nie łapią ot tak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...