micropoint Napisano 23 Sierpnia 2016 Napisano 23 Sierpnia 2016 Cześć Stałem się właśnie posiadaczem karbonowej ramy od Kross level a11 z 2013 roku i stanąłem przed pewnym dylematem. Rama ma już założony suport Press Fit XTR SM-BB 91. W związku z tym czekają mnie dwa potencjalne scenariusze: Ze względu na to, iż jestem w posiadaniu korby pod napęd 9 rzędowy Truvativ stylo GXP 3.3 (22-32-44) mógłbym wymienić suport na pasujący pod korbę Truvativa i mieć spokój. Kusi mnie jednak aby może zostawić w ramie suport shimano, sprzedać korbę truvativa (mam dwie) i zakupić korbę shimano. I tu pojawia się moje pytanie. Aktualny napęd (9 rzędowy) przedstawia się następująco: Manetki – Shimano Deore XT SL-M770 Przerzutka przednia – Shimano SLX FD-M661 Przerzutka tylna – Shimano XTR RD-M972 Kaseta – Deore XT 12-32 Łańcuch – Deore XT Korba – Truvativ Stylo 3.3 22-32-44 Jeśli bym się decydował na zmianę korby to myślałem o Deore XT. Na początku myślałem żeby zdecydować się na 10 rzędową FC-M782 42-32-24 ale znalazłem ten temat http://www.forumrowerowe.org/topic/157549-korba-770-czy-780/ i chciałem się zapytać czy będę miał problemy ze spasowaniem takiego zestawu czy będą ładnie współgrać? A może odpuścić sobie i pozostać przy punkcie 1? pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.