Smyq90 Napisano 5 Marca 2016 Napisano 5 Marca 2016 Witam Czy miałby ktoś zbędną lewą manetkę slx może być zepsuta lub sam "monitorek" do niej ? Wskazówka przestała reagować na zmianę przełożenia więc po rozkręceniu doszedłem do tego, że winę ponosi mały biały plastikowy elemencik który wystaje i ma za zadanie "ciągnięcie" wskazówki przy zmianie przerzutki. Nie mam pojęcia czy w serwisach mogą mieć taką cześć a mając doświadczenia z serwisami zapewne każą wymienić całą manetkę : / Może da się wyczarować jakąś prowizorkę aby to działało. Będę wdzięczny za rady. Pozdrawiam
bukakewarior Napisano 5 Marca 2016 Napisano 5 Marca 2016 Spróbuj dokleić do odcinka który Ci został (nie w miejscu złamania, ale wzdłuż, coby miało się czego trzymać) kawałek szpilki, wskazówki z budzika, bądź spinacza klejem cyjanoakrylowym (np. superglue) i po krzyku
Kaczorak Napisano 9 Marca 2016 Napisano 9 Marca 2016 Po co Ci monitorek? Bez monitorków się szybko nauczysz się "czuć" napęd pod nogą no i oszczędzisz sobie zerkania czy aby na pewno jadę na odpowiednim biegu
piciu256 Napisano 9 Marca 2016 Napisano 9 Marca 2016 akurat monitorki się przydają jeśli się ma więcej niż 2 tarcze z przodu ja się ostatnio pozbyłem tego od przedniej przerzutki i zaczęło mi się zdarzać robienie rzeczy typu 1przód 7 tył 1x9 mi się jeszcze nie zdarzyło, w każdym razie jak miałem monitorek to jakoś tak podświadomie zmieniałem widząc że dochodzę już do końca kasety a jestem na 1/2 biegu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.