Skocz do zawartości

[do 2000zł] 3x używany MTB pomoc w wyborze

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Proszę o pomoc w wyborze roweru MTB. Mam 174cm wzrostu przy wadze 82kg i rozglądam się za ramami w rozmiarze M. Rower będzie mi służył do rekreacyjnej jazdy w weekendy, głównie po lesie.

Upatrzyłem sobie 3 modele:

Giant Talon 1 2014 27,5"

Najdroższy katalogowo z zestawienia i zapewne najlepiej wyposażony. Odstrasza mnie jednak jego przebieg 6500km najechane w rok. Jest to już egzemplarz zbyt mocno wyeksploatowany i lepiej dać sobie z nim spokój, czy jeszcze może być?

Merida Big Seven 300 2014 27,5"

Rower jeszcze na gwarancji. Ma najmniejszy przebieg - ok. 300km i trochę dodatków.

Giant Talon 3 2012 26"

Najstarszy i zarazem najtańszy rower, nad którym się zastanawiam. Nie wiem natomiast ile ma najechane, ale wygląda na dość zadbany.

Czekam na Wasze opinie i porady :)

Pozdrawiam.

Napisano

A musi być nowy? Ja bym tobie polecił cóś ze stajni centuriona. Rowery bardzo dobre. Ja jeździłem na modelu z 2008 roku BACKFIRE 400 26" który jest dalej dobrym rowerem bo sam osprzęt robi dobre wrażenie.

Przerzutki to:

Przód: Shimano Alivio 3biegowe

Tył: Shimano Deore 8biegowe

Osprzęt: Shimano Alivio

Hamulce hydrauliczne TEKTRO tarcze przód/ttł 180mm/160mm. Do tego dobre opony POGO na obręczach ALEXRIMS DP17. Sztyca, kierownica, mostek są firmy PROCRAFT. Wszystko ładnie wygląda, a jazda- sama przyjemność, nawet jakbyś wyjeżdżał pod górę to się nie namachasz. Polecam ci je!! Ostatnio widziałem sensownego BACKFIRE LIGHT za 2200zł

Napisano

No właśnie nie musi być nowy, o czym napisałem w tytule :) Dzięki za podpowiedź co do marki Centurion, bo rower faktycznie wygląda zacnie, ale niestety nie znalazłem używanego  w rozmiarze ramy 17-17,5", a nowy przekracza mój założony budżet 3-krotnie.

Wracając do opisanych przeze mnie rowerów, który jest najbardziej godny polecenia?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...