Skocz do zawartości

[Kierownica] Jak zamocować karbonową kierownicę.

Ilia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wiem, że do mocowania karbonowej sztycy jest potrzebna odpowiednia obejma. Ale czy jeśli miałem aluminiową kierę, to czy mogę w jej miejsce dać karbonową, czy muszę mieć jakiś odpowiedni mostek?

Napisano

Nie trzeba specjalnych mostków, nie radzę z własnego doświadczenia używać tanich kluczy dynanometrycznych tylko zwykły imbus i zdrowy rozsądek, nie trzeba tego połączenia skręcać na beton najważniejsze żeby śruby były równo dokręcone.

Napisano

Nie trzeba specjalnych mostków, nie radzę z własnego doświadczenia używać tanich kluczy dynanometrycznych tylko zwykły imbus i zdrowy rozsądek, nie trzeba tego połączenia skręcać na beton najważniejsze żeby śruby były równo dokręcone.

Nie jesteś w stanie na czuja równo dokręcić 4 śrub :) Oczywiście "równo" może dla każdego znaczyć coś innego

Realia są takie że większość ludzi z reguły dokręca śruby mostków znacząco za mocno.

Wiele mostków ma podany moment 5-6 Nm a to bardzo niewiele i wrażenie jest takie że klucz obraca się nadal jeszcze lekko.

Napisano

Przykrecalem obejmy manetka i ustawiłem klucz na 4 nm , kręciłem do momentu trzasku ale nie był to sygnał z klucza ze juz wystarczy tylko carbonu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...