Ilia Napisano 29 Czerwca 2015 Napisano 29 Czerwca 2015 Wiem, że do mocowania karbonowej sztycy jest potrzebna odpowiednia obejma. Ale czy jeśli miałem aluminiową kierę, to czy mogę w jej miejsce dać karbonową, czy muszę mieć jakiś odpowiedni mostek?
jahoo84 Napisano 29 Czerwca 2015 Napisano 29 Czerwca 2015 Nie trzeba specjalnych mostków, nie radzę z własnego doświadczenia używać tanich kluczy dynanometrycznych tylko zwykły imbus i zdrowy rozsądek, nie trzeba tego połączenia skręcać na beton najważniejsze żeby śruby były równo dokręcone.
Mod Team michuuu Napisano 29 Czerwca 2015 Mod Team Napisano 29 Czerwca 2015 czy muszę mieć jakiś odpowiedni mostek? Dobrze gdy obejma jest w całości a nie dzielona.
tobo Napisano 30 Czerwca 2015 Napisano 30 Czerwca 2015 Nie trzeba specjalnych mostków, nie radzę z własnego doświadczenia używać tanich kluczy dynanometrycznych tylko zwykły imbus i zdrowy rozsądek, nie trzeba tego połączenia skręcać na beton najważniejsze żeby śruby były równo dokręcone. Nie jesteś w stanie na czuja równo dokręcić 4 śrub Oczywiście "równo" może dla każdego znaczyć coś innego Realia są takie że większość ludzi z reguły dokręca śruby mostków znacząco za mocno. Wiele mostków ma podany moment 5-6 Nm a to bardzo niewiele i wrażenie jest takie że klucz obraca się nadal jeszcze lekko.
jahoo84 Napisano 30 Czerwca 2015 Napisano 30 Czerwca 2015 Przykrecalem obejmy manetka i ustawiłem klucz na 4 nm , kręciłem do momentu trzasku ale nie był to sygnał z klucza ze juz wystarczy tylko carbonu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.