Skocz do zawartości

[2000zł] MTB dla początkującego

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć wszystkim. Tak jak w temacie, poszukuje roweru mtb. Mam 177 cm wzrostu a od krocza do podłogi mam 80cm. Mam do wydania 2000zł i wolałbym nie przekraczać tej kwoty. Interesują mnie rowery nowe, dobrze by było gdyby były znanych firm (kross itd). Koła jakie mnie interesują to 27,5 lub 29 cali, jednak jestem bardziej za 27,5. Rama będzie chyba 18/19.

Na razie zainteresowałem się:

-Kross level r2 2015 http://sklep.rowmot.eu/level-r2,sp,469,2242#p

-Kross level b3 2014 http://www.migael24.pl/pl_PL/p/KROSS-LEVEL-B3-2014-TRANSPORT-GRATIS-CALA-POLSKA-WPISZ-KOD-RABATOWY-KROSS-LUB-ZADZWON-25-675-02-01/1792

Pozdrawiam :)

Napisano

Jeśli znasz się trochę na rowerach to polecam Ci zastanowić się na kupnem używanego roweru.W tej cenie będziesz miał konkretną kilkuletnią maszynę z widelcem z prawdziwego zdarzenia a nie tylko udający mtb jak w przypadku xcm ,xct.Przykładowo korzenie w lesie i inne przeszkody są w stanie w dość krótkim czasie wywołać luzy na goleniach co kwalifikuje taki amortyzator do wymiany.Jeśli tylko nowy wchodzi w grę i chcesz nim jeździć jak na rower mtb przystało to musisz się liczyć z wymianą widelca i kosztem z 1/4 całości w późniejszym czasie.

Napisano

Dziękuję za odpowiedź. Chciałbym kupić nowy bo wydaje mi się ze używka to "kot w worku". Czy mógłbyś mi jakiegoś polecić? Nie znam się na tyle żeby ocenić ci jest dobre a co nie :/

Napisano

Można bez problemu znaleźć parę sztuk w twojej okolicy i obejrzeć na miejscu lub poszukać u nas na forum , tutaj nikt Cię nie oszuka.Tylko musisz trochę znać się na serwisie bo zawsze po kupnie trzeba coś zrobić , wymienić olej w amortyzatorze , w piastach itp.Co do nówki to tak jak już Ci pisałem najlepiej jakbyś dołożył trochę grosza na starcie by później mieć już spokój z tym że poszperałem trochę i ciężko jest znaleźć coś przyzwoitego z dobrym widelcem nawet do 2,5k więc od siebie mogę polecić rower używany.Może któryś z kolegów znajdzie Ci jakąś tanią dobrą nówkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...