Skocz do zawartości

[Opony]Które i jaką wersję ?

Mac77

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Wszystkich.

Złożyłem nowe koła na obręczach  DT XM401 29". Zastanawiam się nad Racing Ralph na tył i Rocket Ron przód,obie 2,1.

Pytanie brzmi czy iść w wersję EVO liteskin która jest dość droga czy Performance o połowę tańsze?I tu rodzi się drugie pytanie czy Performance przyjmą mleczko i czy ktoś może to potwierdzić z własnej praktyki?Szukałem na forum ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie,jakby ktoś zarzucał mi lenistwo :icon_wink:

Zależy mi oczywiście na wadze,uniwersalności i w miarę na trwałości :whistling: Jeżdżę maratony ale zdarza się i asfalcikiem polatać.Dodam że ostatnio miałem RoRo performance 2,1 w dętce i byłem w miarę zadowolony z trakcji i wytrzymałości.

Jako aternatywa do RaRa i RoRo LiteSkin rozważam również zestaw;

tył S-Works Renegade 29" x 1,95; psi 35-65; masa ok. 470g

przód S-Works Fast Trak 2Bliss Ready 29" x 2,0; psi 35-65; masa ok. 520g

Jeśli ktoś miał z nimi do czynienia to proszę o opinie.

Pozdrawiam.

Napisano

Dzięki za info "seraph"

Mam nadzieje że nie jest to odosobniony przypadek i ktoś więcej może potwierdzić brak problemów ze zwykłą wersją tych opon bo gdzieś o uszy mi się obiło że różnie z nimi bywa.

Jak ktoś ma jakieś doświadczenie z oponami speca w/w to proszę o info.

Napisano

Naprawdę nikt poza "seraph" nie używał RoRo-nów Performance z mleczkiem ?Bardzo zależy mi na potwierdzeniu informacji bo nie chcę wyrzucać pieniędzy w błoto :( .Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...