FlyHacker Napisano 13 Czerwca 2015 Napisano 13 Czerwca 2015 Witam, szukam roweru do jazdy po górach do 4300zł najlepiej na kołach 27,5.Interesuje mnie coś w stylu dartmoor primal pro red devil.
beskid Napisano 13 Czerwca 2015 Napisano 13 Czerwca 2015 A w tym wymienionym co jest nie tak?? Nie ma dużego wyboru HT z tak sporym skokiem. Jest Ghost Kato 120mm ale nie jest tak wyposażony jak ten Dartmoor.
FlyHacker Napisano 13 Czerwca 2015 Autor Napisano 13 Czerwca 2015 A w tym wymienionym co jest nie tak?? Nie ma dużego wyboru HT z tak sporym skokiem. Jest Ghost Kato 120mm ale nie jest tak wyposażony jak ten Dartmoor. Szukałem innego w jego rodzaju żeby go porównać. Podasz mi nazwę roweru o budowie(?) podobnej jak Commencal META HT SX ESSENTIAL
beskid Napisano 13 Czerwca 2015 Napisano 13 Czerwca 2015 Jeśli szukasz "sztywnika" z zacięciem w kierunku "grawitacji" to pod względem porównania jakość osprzęt trudno będzie znależć cokolwiek lepszego niż Primal Dartmoora. Ten Commencal META jest chyba na kole 26" i dość kiepskim napędzie 1x9.
mmisiek9612 Napisano 14 Czerwca 2015 Napisano 14 Czerwca 2015 a może takie cudo http://mondraker.pl/bikes/vantage-r-27-5/ lub tańszy http://mondraker.pl/bikes/vantage-27-5/ Tylko że ten drugi to słabiutki osprzetowo
beskid Napisano 14 Czerwca 2015 Napisano 14 Czerwca 2015 Z tym Mondrakerem z pierwszego linku to robi się moim zdaniem problem z ceną. Wywalanie tyle kasy jak w pobliżu są fulle to delikatnie to ujmując nieporozumienie. Mam oczywiście nadzieję, że zainteresowany zdaje sobie sprawę w co się pakuje na sztywnym 140mm. W wielu przypadkach w naszych górach ten rower będzie się bardzo trudno prowadził zarówno pod górę jak i w dół. Przenie zawieszenie odwali sporo roboty ale będzie to w dużej mierze zniwelowane sztywnym tylnym kołem. Który to zresztą wideł będzie co zrozumiałe dość słabej jakości.
FlyHacker Napisano 14 Czerwca 2015 Autor Napisano 14 Czerwca 2015 Chyba jednak zostane przy tym dartmoorze. Ten mondraker jest fajny ale to juz nie ta półka cenowa.
mmisiek9612 Napisano 14 Czerwca 2015 Napisano 14 Czerwca 2015 w tej cenie to ciężko będzie coś znaleźć. Z tego co wiem to santa cruz miał w swojej ofercie takie rowerki ale cena pewnie też będzie kosmiczna. Ewentualnie spróbuj sam coś złożyć jeśli dasz radę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.