johnnyno Napisano 3 Maja 2015 Napisano 3 Maja 2015 Cześć, Możecie polecić jakieś dobre chwyty i rekawiczki (krótkie) do maratonów. Zastanawiam się nad takimi wyprofilowanymi chwytami, ktoś ma z tym doświadczenia? Generalnie chodzi mi o większy komfort i dobry chwyt. No i żeby chwyty się nie przesuwaly ani obracały.. Budżet ok 150-200 zł. Ale im mniej tym lepiej Z góry dzięki!!
Mod Team michuuu Napisano 3 Maja 2015 Mod Team Napisano 3 Maja 2015 http://www.cyklotur.com/czesci/chwyty-owijki-kierownicy/chwyty/f/esi:13595,e,7/ bierz najgrubsze, nie potrzeba rękawiczek.
SniperinoConformino Napisano 3 Maja 2015 Napisano 3 Maja 2015 Oo fajny temacik. Właśnie się przymierzam do kupna tych gripow bo moje Sarsy juz mnie wykanczaja. Jakie rękawiczki krótkie?
rodszyld69 Napisano 4 Maja 2015 Napisano 4 Maja 2015 Jakie rękawiczki krótkie? polecam rękawiczki firmy Serfas
johnnyno Napisano 4 Maja 2015 Autor Napisano 4 Maja 2015 Chwyty kierownicy - ESI - CYKLOTUR.com bierz najgrubsze, nie potrzeba rękawiczek. Najgrubsze czyli Extra Chunky ESI? Serio bez rękawiczek można jezdzic?? Biorę!!
Mod Team michuuu Napisano 4 Maja 2015 Mod Team Napisano 4 Maja 2015 Serio bez rękawiczek można jezdzic?? Ja zrezygnowałem z rękawiczek po założeniu tych chwytów. Uważam że w rękawiczkach jeździ się mniej komfortowo. Ale ręka ręce nierówna więc obciąć sobie nie dam że Tobie będzie równie wygodnie.
semow Napisano 4 Maja 2015 Napisano 4 Maja 2015 Mi się świetnie jeździ bez rękawiczek na extra chunky, rękawice mam pełne, zakładam głównie jako ochronę na zjazdy.
AmAdeuz Napisano 4 Maja 2015 Napisano 4 Maja 2015 Nie chcę zakładać nowego temu, a też mam pytanie o chwyty. Chodzi o takie które po 10-15 godzinach nie będą powodować że łapy mam jak górnik (starta guma). Do tej pory był przełaj/szosa (owijki) i problemów nie miałem. Teraz różne "gumiaki" od starych ProfileDesign, przez nowsze bbb i jakieś noname i za każdym razem ręce mam jak bym ten rower z ziemi wykopywał. Rękawiczek prócz okresu zimowego nie używam. Mam szukać "nie czarnych" czy jakieś inne sugestie co do marek?
Mod Team sznib Napisano 4 Maja 2015 Mod Team Napisano 4 Maja 2015 Żelowe Mortopy się nie lepią i nie brudzą. Są trwalsze niż gumiaki, i dość tanie, jednak twarde, i bez rękawiczek będzie raczej niewygodnie. http://allegro.pl/hit-nowa-technologia-i-jakosc-chwyty-gripy-mortop-i5295976143.html
AmAdeuz Napisano 13 Maja 2015 Napisano 13 Maja 2015 Dodam dwa krótkie zdania o tych żelowych chwytach Mortopa. Od strony jazdy bez rękawiczek ;-) Ogólnie wszystko gra, oczywiscie nie brudzą. Minus jest taki że podczas upałów, a zwłaszcza gdy jesteśmy gdzieś w górkach i trzeba mocniej trzymać kierownice, to niestety chwyty zachowują się jak kawałek twardego plastiku. Co w połączeniu z potem powoduje że dłoń bardzo nie fajnie się ślizga po całości, jest spory problem z przyczepnością. Jak jest sucha wszystko gra. Pewnikiem w "gumowych" pot minimalnie wnika w strukturę gumy i ten problem jest zminimalizowany. O wygodzie nie będę pisał bo każdy ma tutaj inne preferencje. Mi pasują.
Herman88 Napisano 13 Maja 2015 Napisano 13 Maja 2015 Do tej pory był przełaj/szosa (owijki) i problemów nie miałem Nic nie stoi na przeszkodzie żeby na prostej kierownicy też używać owijki Ja mam i sobie chwalę. Nawijasz jak chcesz, cienko, grubo, jedna czy dwie warstwy. Możesz nawet nawinąć sobie na środku gęściej i będziesz miał kształt "ergo"
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.