czillautx Napisano 7 Czerwca 2014 Napisano 7 Czerwca 2014 Witam, mam 170cm wzroostu i ważę 56kg. Upatrzyłem sobie rower KROSS Evado 1 2013. Mam pytanie czy będzie on dla mnie dobry oraz jaką ramę wybrać? Możecie podac inne modele rowerow w tym przedziale cenowym ktore sa lepsze od evado 1. Oraz czy bardziej oplaca sie kupic wersje z 2013 czy 2014r.
Fenrir Napisano 7 Czerwca 2014 Napisano 7 Czerwca 2014 Kands Maestro. Miażdzy pod każdym względem Evado 2.0, 1.0 i jest porównywalny do 3.0. Zdecydowanie bierz Kandsa ew. Lazaro Integral v3 - to samo co Kands, pod inną nazwą.
PjeseczeQ Napisano 7 Czerwca 2014 Napisano 7 Czerwca 2014 Miażdzy pod każdym względem Evado 2.0, 1.0 i jest porównywalny do 3.0. Pod każdym względem... ? Coś ci się chyba pomyliło... Osprzęt lepszy ma Lazaro, za to Kross'a dostanie się na miejscu u każdego dealera z serwisem na miejscu. Jak ktoś jeździ rekreacyjnie w weekend'y i sam przy sprzęcie nie dłubie, to właśnie Evado będzie lepszym rozwiązaniem. Porównywalny do 3.0... Chyba nie bardzo, bo E3.0 ma hydrauliki w standardzie...
czillautx Napisano 7 Czerwca 2014 Autor Napisano 7 Czerwca 2014 No to w takim razie mam jeszcze pytanie czy lepiej wziąć wersję z 2013 czy dopłacić te 100zł i wziąć 2014? czym sie różni?
Fenrir Napisano 7 Czerwca 2014 Napisano 7 Czerwca 2014 Pod każdym względem... ? Coś ci się chyba pomyliło... Osprzęt lepszy ma Lazaro, za to Kross'a dostanie się na miejscu u każdego dealera z serwisem na miejscu. Jak ktoś jeździ rekreacyjnie w weekend'y i sam przy sprzęcie nie dłubie, to właśnie Evado będzie lepszym rozwiązaniem. Porównywalny do 3.0... Chyba nie bardzo, bo E3.0 ma hydrauliki w standardzie... POD KAŻDYM - Napęd, amortyzator, koła, hamulce. No i co z tego, ze ma hydrualiki? Pod resztą osprzętu jest porównywalny. No to w takim razie mam jeszcze pytanie czy lepiej wziąć wersję z 2013 czy dopłacić te 100zł i wziąć 2014? czym sie różni? Bierz Kandsa albo Lazaro... chyba że lubisz wyrzucać pieniądze w błoto i zależy ci tylko na marce, to śmiało bierz Evado 1.0
PjeseczeQ Napisano 7 Czerwca 2014 Napisano 7 Czerwca 2014 No to w takim razie mam jeszcze pytanie czy lepiej wziąć wersję z 2013 czy dopłacić te 100zł i wziąć 2014? czym sie różni?Malowanie i lepsze opony w 2014. Więcej różnic chyba nie ma. Chcesz ten rower do rekreacji i więcej nie wydajesz bo nie odczuwasz potrzeby + potrzebujesz serwis na miejscu ? Bo jeśli tak, to warto tego Evado brać. Jak chcesz serwisiować sam i jeździć więcej niż ~100 km miesięcznie to wtedy pomyślimy o allegrowych wynalazkach, nie mieszać póki co.
Fenrir Napisano 7 Czerwca 2014 Napisano 7 Czerwca 2014 Serwisowanie domowe nie jest trudne, a jak ci pęknie rama to i tak będzie trzeba wysyłać, by przysłali nową. Nie lepiej wydać te kilkadziesiąt zł więcej na Kandsa i mieć o wiele lepszy rower, mniej awaryjny, bardziej sportowy i z lepszym osprzętem? Dobrego osprzętu - Evado 3.0/Lazaro/Kands Maestro nie trzeba tak często serwisować, jak jakiśch Tourneyów z Evado 1.0, a i przyjemniej się jeździ, a i można bardziej poszaleć, a i łatwiej ulepszyć. Jak w ogóle nie zwracać uwagi na osprzęt, ramę, to nic tylko brać markokesza za 300zł, o i tani jest, o i można pojeździć, o i serwisy mamy wszędzie - Tesco w Polsce jest o wiele więcej niż np. serwisów Krossa.
Shiryu Napisano 12 Czerwca 2014 Napisano 12 Czerwca 2014 Dokładnie. Evado 1.0 osprzęt ma tylko o tyle lepszy od przeciętnego marketowca, że zwykle podany jest jakiś producent dla każdego elementu, przy czym są to elementy z najniższej możliwej półki. Gdyby kosztował max 1000 zł, to można by się zastanawiać, ale nie za 1300... Sam przerabiam Tourrneya w Trans Siberianie i już nawet moja żona (zachwycona z początku wyglądem i "bajerami" typu amortyzowana sztyca) ma dość ciągłych regulacji...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.