Skocz do zawartości

[statystyka rowerowa] bikestats.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A jak u was wygląda szata graficzna na tej stronie?

Chyba u mnie jest coś zrypane, bo jest białe tło i niebieskie odnośniki tylko, syf jak cholera :/ Da się to zmienić?

Napisano

Wejdź w "Profil", wybierz "Ustawienia bloga".

Póżniej kliknij w "Podglad szablonów", zobacz który Ciebie interesuje i klikaj koło niego "Źródło" i całość skopiuj.

W "Ustawieniach blogu" klikasz w polu Własny szablon "Edytuj szablon" i tam oto to wklejasz i powinno grać... Tak mi się wydaje :rolleyes:

Napisano

Haaa! :rolleyes:

Znalazłem przyczynę problemu!

Włączony program AdBlock (służy do blokowania reklam) zablokował okienka itp. na BikeStats, w efekcie miałem syf, białe tło i niebieskie odnośniki rozsypane wszędzie. Jak go wyłączyłem, to wszystko wróciło do normy, także wystarczy dodać stronę BikeStats do stron nie blokowanych przez AdBlock'a i wszystko wraca do normy :huh:

• 2 tygodnie później...
Napisano

A co się dziwić... Sporo jeździmy, sporo notujemy. A jak wypadnie tak, że sporo ludzi publikuje wpisy w jednym czasie, to serwer momentami niedomaga :D

• 2 miesiące temu...
Napisano

Wygląda na to, że BS padło ofiarą własnego sukcesu. Jak teraz działa widzi każdy kto korzysta z tej strony...

Mam nadzieję, ze problemy z przepustowością zostaną wkrótce pokonane, bo taka sytuacja raczej nie jest do zaakceptowania na dłuższą metę.

Tym bardziej, że wielu rowerzystów tak naprawdę jeszcze nie rozpoczęło swojego sezonu rowerowego.

Jeżeli teraz jest źle to co będzie za miesiąc :confused:

Napisano

miałem przed chwilą okazję wymienić parę zdań z Ojcem Dyrektorem z BS, i na pytanie czemu tak muli odpowiedział że jest to wina przeprowadzki na inny serwer(czy jakoś tak)

na kwestiach technicznych się nie znam, ale mam wrażenie że gdzieś to już słyszałem... i to całkiem niedawno...

no nic.. pozostaje nam czekać, aż zacznie znowu śmigać

Napisano

Dokladnie, Od miesiaca dzialanie BS wyglada, jakby wisieli na modemie telefonicznym :/ Na szczescie BS sluzy mi tylko jako backup, bo jazdy zapisuje u siebie na dysku, ale jak jeszcze chwile to potrwa, to sie trzeba bedzie pozegnac. Szkoda, bo teraz fajnie wyglada i ma dobra funkcjonalnosc, tylko ta szybkosc dzialania...

Napisano
ale jak jeszcze chwile to potrwa, to sie trzeba bedzie pozegnac. Szkoda, bo teraz fajnie wyglada i ma dobra funkcjonalnosc, tylko ta szybkosc dzialania...

Mam takie same odczucia. Wszystkie wprowadzone zmiany oceniam pozytywnie. Ktoś włożył niemały wysiłek by wprowadzić kilka ciekawych funkcji ale co z tego, jak wszystko rozbija się o transfer danych... A przecież to mógłby być dla właściciela samograj, przy takiej ilości odwiedzin przychody z reklam (mogą być nawet wyskakujące okienka) powinny wystarczyć nie tylko na zapewnienie prawidłowego działania ale jeszcze na ciekawy zarobek. :) Na razie będę się jeszcze męczył, ale kredyt zaufania będzie topniał i jeżeli nie nastąpi poprawa to za jakiś czas też postąpię tak jak zapowiada Klosiu. :)

Ps. Jaka jest w sieci konkurencja dla BS? Czy poza tym http://www.bikebrother.com/ jest jeszcze coś?

Pozdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...