Skocz do zawartości

[700zł] Używany rower trekkingowy/crossowy dla nowicjusza

yahu55

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Przeglądałem to forum dość intensywnie, ale niestety nie znalazłem podobnego tematu, bo większość osobó chce za tę kwotę kupować nowy rower.

Jeżeli chodzi o mnie jestem kompletnym nowicjuszem, ale chciałbym to zmienić i w końcu kupić rower, który nie będzie "jednosezonówką" jak wszystkie, które miałem do tej pory. Niestety budżet jak przystało na studenta - ograniczony: maksymalnie (czyli nie ma opcji, żeby cokolwiek dołożyć) to 700zł.

Oczywiście chciałbym kupić rower UŻYWANY - wolę dostać lepszy rower, który niekoniecznie musi błyszczeć jak nówka.

Roweru mam zamiar używać do dojeżdżania do szkoły i na jakieś niedługie weekendowe wycieczki (czasami też do lasu, stąd myślałem o rowerze crossowym).

Rozglądałem się już trochę na Alledrogo i wpadło mi w oko coś takiego:
http://allegro.pl/bergamont-transmit-28-alu-amor-alivio-nexave-i4167754937.html
Czy jest to dobry rower?

Proszę też o inne propozyzcje - mogą to być konkretne aukcje/ogłoszenia/oferty - albo może chociaż podpowiecie mi marki rowerów na jakie mam zwrócić uwagę w tym przedziale cenowym.

Napisano

Warto policytować jak Ci odpowiada rozmiar ramy i cena nie przekroczy 700zł.

Tylko z rowerami używanymi to jest tak jak pisałem już kiedyś:

"Przy kupnie używanego roweru sprawdź również dobrze geometrie ramy i czy spawy nie są popękane"

Pozdrawiam :)

Napisano

Ok, dzięki za radę - policytuję :)
Ze sprawdzeniem geometrii to jednak może być problem przy sprzedaży wysyłkowej...

Dodam też (bo nie bardzo chce mi się pokazać opcja edycji postu), że potrzebuję roweru na:
wzrost 181cm, 80kg.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...