Skocz do zawartości

[przerzutki] spory problem

irdo38

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam pewien problem z przerzutkami, chodzi o to, że w dół (od 1 do 7) chodzą ładnie ale w górę (7 do 1) nie da się ich uciągnąć, stawiają niesamowity opór, udało mi się jedynie wyciągnąć na bieg piąty, ktoś wie co się mogło stać ?

Napisano

Jeśli miałbym wróżyć z kart to może źle jest poprowadzona linka. Ale bez informacji jaka przerzutka i kaseta oraz czy stało się tak po jakiejś robótce czy tak samo z siebie to nikt ci nie powie co to może być.

Napisano

Ja bym stawiał na dwie możliwości:

- opór linka/pancerz

- uszkodzona sprężyna w przerzutce

Ewentualnie możesz przesmarować to wszystko i być może problem zniknie.

Napisano

stało się samo z siebie tamtej jesieni, przerzutka to jakaś Shimano smarowane było kilkukrotnie ale jeszcze sprawdzę czy faktycznie coś nie blokuje linki

Napisano

Jak rower stał od jesieni, to warto posprawdzać linki w pancerzach, moze w jednej pękłą żyłka, która jest wciagana w pancerz i blokuje się w środku lub tym czym smarowałeś bardzo stwardniało w pancerzu i stawia opór.

Napisano

przerzutka to shimano nie mam pojęcia jaki model a linki w pancerzu nie były tykane od nowości czyli jakichś 3 lat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...