Roxon Napisano 17 Marca 2014 Napisano 17 Marca 2014 Witam Chciałbym na wstępie podkreślić że jestem typowym świeżakiem w temacie rowerów. Chciałbym kupić rower crossowy w przedziale cenowym 1000-1200 zł. Nie dość że nie znam się na osprzęcie, to na dodatek nie wiem jaką ramę wybrać. Według różnych źródeł rower crossowy był raz podpinany pod mtb, a innym razem pod trekking. Całkowicie zbiło mnie to z tropu. Być może dodatkowo będziecie wstanie mi doradzić w wyborze wielkości ramy. Wzrost: 182 cm Długość nogi od podłoża do krocza: 82-83 cm Tak więc wertując allegro w poszukiwaniu jakiegoś modelu dla mnie znalazłem taki jeden model: http://allegro.pl/niepokonany-szybki-cross-28-kands-maestro-gratis-i4051533232.html Co o tym sądzicie? Ewentualnie byłbym wdzięczny jeżeli podalibyście własne propozycję Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
Tadeus Napisano 17 Marca 2014 Napisano 17 Marca 2014 No i wybrałeś najpopularniejszy rower w tym segmencie cenowym. Jest jeszcze Lazaro Integral, z tej samej fabryki. Oba będą dobre jak za te pieniądze. Tabelkę z rozmiarami masz najczęściej na stronie z rowerem - strona o mnie sprzedawcy. Jeśli dobrze pamiętam będziesz między 19 a 21 cali.
Roxon Napisano 17 Marca 2014 Autor Napisano 17 Marca 2014 Tadeus, a powiedz mi jak to w końcu jest z tymi tabelami? Rower crossowy będzie podlegać pod wielkości ramy mtb czy trekking?
Tadeus Napisano 17 Marca 2014 Napisano 17 Marca 2014 Tabele się różnią Ta, o której mówię miała osobno kolumnę na rowery o kole 28 cali. Ostatecznie najlepiej jest zajrzeć do Strefy Testów tego forum. Tam jest temat użytkowników Kands Maestro - już wielokrotnie widziałem tam pytania o rozmiarówkę.
firefoks Napisano 17 Marca 2014 Napisano 17 Marca 2014 Normalnie przy tym wzroście też brałbym 21 cali ale podobno te Kandsy mają długą ramę (górną rurę) więc wybór między 21 a 19 cali nie jest taki oczywisty...
PjeseczeQ Napisano 17 Marca 2014 Napisano 17 Marca 2014 Jak dla kogo. Jakby było mniej niż 180 to bym sobie wtedy głowę dziewiętnastką zawracał...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.