Skocz do zawartości

[1000-1200] Rower Crossowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Chciałbym na wstępie podkreślić że jestem typowym świeżakiem w temacie rowerów. Chciałbym kupić rower crossowy w przedziale cenowym 1000-1200 zł. Nie dość że nie znam się na osprzęcie, to na dodatek nie wiem jaką ramę wybrać. Według różnych źródeł rower crossowy był raz podpinany pod mtb, a innym razem pod trekking. Całkowicie zbiło mnie to z tropu. Być może dodatkowo będziecie wstanie mi doradzić w wyborze wielkości ramy.

Wzrost: 182 cm

Długość nogi od podłoża do krocza: 82-83 cm

Tak więc wertując allegro w poszukiwaniu jakiegoś modelu dla mnie znalazłem taki jeden model:

http://allegro.pl/niepokonany-szybki-cross-28-kands-maestro-gratis-i4051533232.html

Co o tym sądzicie? Ewentualnie byłbym wdzięczny jeżeli podalibyście własne propozycję :)

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

Napisano

No i wybrałeś najpopularniejszy rower w tym segmencie cenowym. Jest jeszcze Lazaro Integral, z tej samej fabryki. Oba będą dobre jak za te pieniądze. Tabelkę z rozmiarami masz najczęściej na stronie z rowerem - strona o mnie sprzedawcy. Jeśli dobrze pamiętam będziesz między 19 a 21 cali.

Napisano

Tadeus, a powiedz mi jak to w końcu jest z tymi tabelami? Rower crossowy będzie podlegać pod wielkości ramy mtb czy trekking?

Napisano

Tabele się różnią :)

Ta, o której mówię miała osobno kolumnę na rowery o kole 28 cali.

Ostatecznie najlepiej jest zajrzeć do Strefy Testów tego forum. Tam jest temat użytkowników Kands Maestro - już wielokrotnie widziałem tam pytania o rozmiarówkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...