Skocz do zawartości

[2000 zł] rower do triatlonu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

poszukuję roweru do triatlonu. Szosówki nie chcę kupować. Czy  da się kupić rower do 2000 zł do pokonania triatlonu ?

Dodam, że jestem kobieta, mam 160 cm wzrostu i ważę 58 kg. Jaka rama byłaby odpowiednia. nie mam zbyt dużej wiedzy na ten temat jeszcze.

Z góry dziękuję za pomoc

Marcelina

Napisano

popatrz jak wyglądają triatlonowe rowerki.

w skrócie:

to skrzyzowanie czasówki z szosówką.

do 2000 zł

to tylko używki, jak znajdziesz

ps. oczywiście możesz przechać dystans na każdym roweku,

na który chcesz

Napisano

Witam,

poszukuję roweru do triatlonu. Szosówki nie chcę kupować. Czy  da się kupić rower do 2000 zł do pokonania triatlonu ?

Dodam, że jestem kobieta, mam 160 cm wzrostu i ważę 58 kg. Jaka rama byłaby odpowiednia. nie mam zbyt dużej wiedzy na ten temat jeszcze.

Z góry dziękuję za pomoc

Marcelina

a co sądzicie o tych rowerach :

http://www.specialized.com/pl/pl/bikes/road/dolce/dolce-triple

http://www.specialized.com/pl/pl/bikes/road/allez/allez

• Mod Team
Napisano

Dolce jest szosówką dla kobiet i ma damską geometrię - krótko mówięc jest troszkę "krótszy", ma też damskie siodło.

Allez wersja męska.

Oba mają podobnej klasy osprzęt.

Choć na korzyść Dolce przemawia carbonowy widelec - carbon lepiej tłumi drgania spowodowane nierówną nawierzchnią.

A rozm.48 powinien być ok

A i w kwestii wyjaśnienia:

- na szosówce można spokojnie zacząć startować w tri

- rower typowo triathlonowy strartowy kosztuje bardzo dużo więc nie masz wyboru - kup szosówkę, dołącz lemondkę i ewentualnie dodatkowe manetki i startuj.

Napisano

Dolce jest szosówką dla kobiet i ma damską geometrię - krótko mówięc jest troszkę "krótszy", ma też damskie siodło.

Allez wersja męska.

Oba mają podobnej klasy osprzęt.

Choć na korzyść Dolce przemawia carbonowy widelec - carbon lepiej tłumi drgania spowodowane nierówną nawierzchnią.

A rozm.48 powinien być ok

A i w kwestii wyjaśnienia:

- na szosówce można spokojnie zacząć startować w tri

- rower typowo triathlonowy strartowy kosztuje bardzo dużo więc nie masz wyboru - kup szosówkę, dołącz lemondkę i ewentualnie dodatkowe manetki i startuj.

Bardzo dziękuję za pomoc  :) Dużo mi to rozjaśniło :)

Napisano

to skrzyzowanie czasówki z szosówką. do 2000 zł to tylko używki, jak znajdziesz

Będzie ciężko... Nówki to ceny kilkanaście tyś PLN i więcej... Niektóre triatlonówki Canyona stoją w cenie nowego samochodu segmentu A/B. Fakt, że najtańszą można kupić już za około 6500 PLN. Za 2000 PLN to będzie wrak, który będzie nadawał się jedynie do przemielenia na asfalt, tym bardziej, że tego typu rowery nie są u nas popularne.

Zwykła szosa (może używka w dobrym stanie) i heja!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...