zukos Napisano 9 Stycznia 2014 Napisano 9 Stycznia 2014 Witam, Przepraszam jeśli taki był już temat na forum, ale sam go nie odnalazłem. Jestem w pełni laikiem jeśli chodzi o rowery i mam problem z Kross Level B2. Otóż na podjeździe nie mogę zrzucić biegu na przedniej tarczy. Łańcuch jakby się zacinał i trzeszczy po czym spada z zębatki. Z tyłu działa wszystko bez zarzutu. Podobnie na płaskim i na zjazdach. Byłem regulować, ale to nic nie pomogło. Bardzo byłbym wdzięczny za pomoc.
tobo Napisano 9 Stycznia 2014 Napisano 9 Stycznia 2014 Na forum albo youtube są poradniki jak regulować przerzutki. Jeśli serwis sobie z tym nie poradził to znaczy po pierwsze że jest kiepski, po drugie że nie wykonali poprawnie usługi i możesz wrócić "na reklamację". Z jakiej tarczy spada? Schodzi z opóźnieniem z największej na średnią a potem przy kolejnej zmianie biegu ze średniej na małą? Czy spada ogólnie z korby na ramę? Jeśli spada z zębatki korby na ramę to kwestia ustawienia śrubki oznaczonej literą L, która jest wykręcona za bardzo i przerzutka wykonuje przesuwa się za daleko ściągając łańcuch, jeśli łańcuch przy próbie zrzucenia jest przytrzymywany na zębatce i schodzi z opóźnieniem to spróbuj wkręcić śrubę przy manetce - kręcisz nią w prawo. Opóźnione zrzucanie spowodowane jest w tym przypadku zbytnim wysunięciem wózka przerzutki na zewnątrz w stosunku do niezbędnego dla prawidłowej pracy pozycji. Wkręcając śrubę przy manetce "zluzujesz" trochę linkę zapewniając większe przesunięcie przerzutki ku ramie przy zmianie biegu na niższy. Opóźnienie może być też spowodowane nierównoległym do zębatek ustawieniem przerzutki (klatka nie jest równolegle do zębatek) i/lub zbyt wysokim montażem przerzutki w stosunku tarcz korb - prześwit powinien być tak mały jak to możliwe, za normę przyjmuje się 1 do 3 mm. Jeśli będziesz musiał zrobić taką korektę to być może konieczne będzie ponowne zamocowanie linki do śruby przerzutki. Przesuwając przerzutkę w dół pamiętaj, że zębatki korby nie mają zębów o identycznej długości, jedne są trochę dłuższe inne krótsze i prześwit między wózkiem przerzutki a czubkami zębów dużej zębatki powinien być ustawiony względem najdłuższych zębów tej tarczy. Jeśli dosuniesz zbyt mocno to przy obrocie korby zęby będą dotykać wózka.
Jaca911 Napisano 9 Stycznia 2014 Napisano 9 Stycznia 2014 W tym wynalazku jest jakiś bądziewie z przodu pod jakze tajemnicza nazwa M190 nie ma szansy by ta przerzutka zrzuciła pod obciążeniem. Generalnie to przednie przerzutki pracują na obciążonym odcinku łańcucha i podczas deptania pod górę zawsze są problemy ze zmiana na lżejsze przełożenie, bo przerzutka ciągnie tylko siłą sprężyny. Jedyna rada to spróbować zmian lekko opuszczając pedalowanie ale dalej kręcąc.
seraph Napisano 9 Stycznia 2014 Napisano 9 Stycznia 2014 m190 to jest Altus, więc nie ma tragedii, ale raczej do crossa, a nie MTB. Da się to wyregulować, ale trzeba cierpliwości po prostu. Siostrze wyregulowałem Tourneya i nawet jak się zapędzi do lasu to nie narzeka, ja mam w crossie 16 letnią TY-22 i też zmienia "na klik" z obie strony. Wiadomo, że im lepsza przerzutka tym lepiej i do tego siłowa jazda nie sprzyja łagodnemu spadaniu łańcucha, więc trzeba odpuszczać na chwilkę pedałowanie - tak jak w samochodzie wciska się sprzęgło, żeby odciążyć mechanizm.
Jaca911 Napisano 9 Stycznia 2014 Napisano 9 Stycznia 2014 Altus to M311 Do altusa przerzut przednie mają dwie wady: - Klatka z blachy na puszki do piwa - sprężyny nadaje die do długopisu. Poza tym to da się z tym jeździć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.