OsMaxx Napisano 9 Grudnia 2013 Napisano 9 Grudnia 2013 Długo szukałem ale nie znalazłem obwodu opony, którego wartość trzeba wpisać do licznika rowerowego. Oczywiście sprawa jest prosta albo policzyć ze wzoru, albo skorzystać z gotowych wartości na stronach internetowych albo zmierzyć samemu "po ziemi". Czasami trudno to zrobić w warunkach domowych więc można skorzystać z czyjegoś pomiaru bo mojej opony po prostu nie mogłem znaleźć w sieci. Do sedna. Tutaj wklejam link do dokumentu gdzie będę z czasem w miarę własnych pomiarów podawał wartości jakie trzeba wpisać w licznik. O Oczywiście sam z siebie taki pomiar będę wykonywał rzadko bo nie kupuję opon co miesiąc a co za tym idzie jeśli ktoś może podzielić się własnym pomiarem i pomóc tym innym użytkownikom to proszę w temacie bądź na PW podawać mi informacje na temat opon i obwodu jaki zmierzyliście. Będe aktualizował plik z pierwszego postu co pozwoli na łatwe odszukanie danych przez zainteresowane osoby. Sugestie mile widziane a jeśli się nie przyjmie to trudno ;-) https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AmRUroAXkinsdDU0UG13MHJ2MkdqeEw4YnRMRlNVVmc&usp=sharing
grg Napisano 10 Grudnia 2013 Napisano 10 Grudnia 2013 jest jeszcze 4 sposób - wywracamy rower kołami do góry i mierzymy obwód koła miarką krawiecką
OsMaxx Napisano 10 Grudnia 2013 Autor Napisano 10 Grudnia 2013 grg jeśli zmierzyłeś swoje opony to podaj wymiar z koła podany przez producenta, zmierzony obwód itp. chętnie dodam do tabelki :-)
grg Napisano 10 Grudnia 2013 Napisano 10 Grudnia 2013 maxxis rouler - 2115mm ,23 -622 (700*23)michelin dynamic sport - 2140mm,28-622 (700*28) Jak bede miał czas to pomierze jeszcze opony CST 700*25,Kende Kontender 700*26 i vittorie zaffiro 700*28
grzechotnick Napisano 10 Grudnia 2013 Napisano 10 Grudnia 2013 warto dodać tez sposób mierzenia i jeśli mierzymy przetaczając koło po ziemi to i ciśnienie w oponie może być istotne oraz czy pod obciążeniem to robimy. Myślę że lepiej samemu zmierzyć pod siebie. Pas startowy do tego nie potrzebny ;-)
OsMaxx Napisano 10 Grudnia 2013 Autor Napisano 10 Grudnia 2013 Grzechotnik na pewno masz rację że każdy z czynników ma znaczenie ale tu można by i później brać pod uwagę nawierzchnie po jakiej jeździsz oraz styl jazdy bikera bo przecież przednie koło nie zawsze łapie kontakt czasami jeździ się na jednym, skacze itp ;-) Myślę że tu możemy się skupić na własnych pomiarach które mam nadzieję każdym prowadzi w miarę dokładnie. I jak łatwo sprawdzić błąd pomiarowy rzędu 2-3mm nie stanowi chyba aż tak dużego problemu. Zakładam że osoby które są profesjonalistami tu nie zajrzą bo pewnie ktoś robi to za nich i muszą mieć mega dokładnie więc korzystają z gps itp.
grzechotnick Napisano 10 Grudnia 2013 Napisano 10 Grudnia 2013 Masz racje,plus jeszcze zużycie opony. ;-) Ja lubie dokładność ale innym wystarczy w przyblizeniu bo i tak w sumie strzelać się z tego nie będzie. Zwłaszcza podczas jazdy terenowej... pozdr. Masz racje,plus jeszcze zużycie opony. ;-) Ja lubie dokładność ale innym wystarczy w przyblizeniu bo i tak w sumie strzelać się z tego nie będzie. Zwłaszcza podczas jazdy terenowej... pozdr.
Roonin Napisano 10 Grudnia 2013 Napisano 10 Grudnia 2013 Daj spokój w każdym mieszkaniu da się znalezć kawałek podłogi żeby przetoczyć jedn obrót koła, jest jeszcze chodnik, piwnica itp. Narysować na oponie kreskę kredą, flamastrem, kredką, przetoczyć naciskając na kierownicę i zmierzyć ślad. Już na TAKI wysiłek to się zdobądz.
OsMaxx Napisano 10 Grudnia 2013 Autor Napisano 10 Grudnia 2013 Jasne ze się da i nawet się zdobyłem i wpisałem do tabeli. Nikogo nie zmuszam nie chcesz nie korzystaj. Poprostu się podaj obwód opony potem możesz nawet dostać biegunki ;-) Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.