Skocz do zawartości

[opinie] Internetowe Sklepy Rowerowe

Alvaren

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Też polecam bikestacje, kupowałem tam opony i bombera, przy zakupie amora przesyłke kurierem miałem gratis, doszło w ciągu 2 dni.

Napisano

Ja ich niestety nie polecam...

Moja historia zaczęła sie tak...:

Zamówilem suport LX - 121mm, wplaciłem od razu pieniadze z mbanku.

Potwierdzilem chec kupna i poprosiłem o szybką wysyłkę.

Nie otrzymałem potwierdzenia wysłania paczki po kilku dniach,wiec zadzwoniłem do nich co sie dzieje z paczką.

Dowiedzialem się,ze paczuszka jeszcze nei została wysłana, że niezwłocznie ją wysłą.

Po kilku dniach paczki dalej u mnie nie ma. Zadzownilem ponownie i juz powiedziano mi,ze tego suportu na sklepie nie było,ze kolega z innego sklepu wyslał paczke na moj adres rano.

Następnego dnia rowniez paczki nie otrzymałem, zadzowniłem i przedstawilem sytacje jasno, ze jak do 18 paczka nie dotrze to prosze o zwot pieniedzy na konto, a jak by doszła jutro,to nie bede jej odbierał tylko każę odesłać z powrotem. Gość z bikestacji się zgodził, a więc dobrze wiedział,ze tego nie wyslali, pozatym jakby był madry, to by sie nei zgodził na przleanie pieniedzy jakby paczka była w drodze. Kretacze i tyle!!!

Napisano

Jest moze ktos kto odsylal towar na gwarancji do bikestacji?zwlaszcza jakas czesc ktora jest pewien ze bikecttacja kupowala u zagranicznego(niemcy)dealera?jak wygladala obsluga i czas trwania naprawy itp??

• 2 tygodnie później...
Napisano

Wszyscy zachwalacie bikestacje a ja sie nie przylacze, bo zamowilem u nich "superokazyjnie" piasty dt 240 i od samego poczatku mialy luz, poszedlem sprawdzic jak wyglada sprawa z tymi piastami w normalnym sklepie i okazalo sie ze nei maja zadnych luzow, wiec widac towar oem'owy (torebki foliowe i kartoniki z napisem OEM mowia same za siebie) nie musi odpowiadac jakoscia czesciom w sprzedazy detalicznej. Ja tam juz kupowac nie bede- szkod a mi tylko tych pieniedzy i poczatkowego zlego wrazenia na temat dt.

Napisano

Bikestacje polecam, kupiłem już tam wiele rzeczy, zresztą znam Łukasza Ryża i naprawdę jest w porządku.

Arnika tez polecam, kupiłem tam parę rzeczy, może i cenowo szoku nie ma, ale za to towar jest pewny :P, z Arnikiem też sporo rozmawiam i naprawde fajny facet :-)

Formickiego też polecam, też w porządku gość :).

Sklepów teraz jest masę, jedne lepsze drugie gorsze, dużo osób i tak woli kupić coś na allegro taniej, niż np. u Arnika po normalnej cenie, pamiętajmy, taniej nie zawsze musi być lepiej..

Pozdrawiam.

Napisano

reklamowales je?jak wygladala dalsza przygoda i kontakt z tym sklepem??

Nie bo nie bylo sensu- i tak zapewne powiedzieliby mi, ze to normalnie fabryczne albo ze uzywalem i mam luzy. Wolalem zlozyc kola u Arnika na nowych czesciach i teraz po 3000 nadal mam swiety spokoj- nawet nie musialem podciagac szprych- nastepnym razem nie dam sie juz zalatwic i kupie z polskiego zrodla, a nie oem.

Napisano

w takim razie uwazam ze twoja opinia jest niesprawiedliwa-bubel zawsze moze sie trafic zalezy jak sie zachowa potem sprzedawca.a co zrobiles z ta piasta w takim razie?

Napisano

poszedlem sprawdzic jak wyglada sprawa z tymi piastami w normalnym sklepie i okazalo sie ze nei maja zadnych luzow,

ja rozumiem kogoś, kto ma 80 km do najbliższej rowerowni, że korzysta z wirtualnych sklepów

ale jeśli ma się rowerownie pod nosem to jest to tylko snobizm

i nie piszcie że taniej można kupić bo niejeden się już przekonał że tanie mięso to psy jedzą

w rowerowniach stacjonarnych też można się targować

Napisano

ja rozumiem kogoś, kto ma 80 km do najbliższej rowerowni, że korzysta z wirtualnych sklepów

ale jeśli ma się rowerownie pod nosem to jest to tylko snobizm

:)

Ja mam 200m (słownie: dwieście metrów, może nawet mniej) do najbliższego sklepu rowerowego i kupuję tam tylko linki itp drobiazgi. Nie za bardzo rozumiem, dlaczego miałbym tam przepłacać zamiast zamówić dużo taniej? :034:

W sklepie stacjonarnym mam 10% rabatu, w internecie kupuję minimum ~20% taniej. W razie czego istnieje coś takiego jak reklamacja czy zwrot towaru - wystarczy dołączyć zgłoszenie reklamacyjne na piśmie i nie ma problemu - wymieniałem tak hamulec który został uszkodzony w transporcie z winy sprzedawcy - został źle zapakowany; dostałem nowy i nie płaciłem za wysyłkę. Zresztą takie przypadki to margines, w 99% przypadków jest OK...

Pomijam już tak drobny szczegół jak dostępność części w sklepach. Kraków to duże miasto, mimo to w 5 sklepach klocków do moich hamulców nie mają - chyba, że na zamówienie :lol:

Właśnie dlatego jestem w trakcie kolejnego zamówienia on-line - chciałem kupić klamki przełajowe typu top-mount - w Krakowie na dzień dzisiejszy szansa zakupu takich jest równa 0.

Napisano

Dokładnie z tego samego powodu części rowerowe kupuję na allegro lub sklepach internetowych

Zresztą nie tylko częci rowerowe

Elementy komputerowe, pralkę, telewizor, drewno do kominka 6 m. przestrzennych przez net też kupiłem

BTW najbliższy sklep rowerowy mam na końcu swojej ulicy ale tam to nic nie kupuję nawet końcówek do linek

• Mod Team
Napisano

Kolejne zakupy u Focusa (Centrum Rowerowe). Tym razem duże zamówienie bo ponad 1400zł (2 Bomberki i trochę drobiazgów). Tak jak poprzednio mogę się przyczepić do czasu odpowiedzi na maile. Chłopaki mają po prostu pełne ręce roboty więc trzeba być cierpliwym. W końcu jednak wszystko ugadaliśmy. W sumie dostałem ok. 40zł rabatu i przesyłka przyszła dokładnie wtedy, kiedy powinna. Niestety po otwarciu okazało się, że brakuje przedniej przerzutki (Sram X-gen). Telefon i natychmiast wszytko się wyjaśniło - mieli ją u siebie (zapomnieli spakować). Jeszcze tego samego dnia o godzinie 19 ją wysłali i była u mnie na następny dzień! Podsumowując - podejście do klienta jak najbardziej pozytywne i tylko te drobne niedopatrzenia trochę psują obraz całości.

Dodam jeszcze, że na samym początku wysłałem mailem prośbę o zrobienie kosztorysu zamówienia w 2 wariantach. Tego maila dostało Centrum Rowerowe i Bike-Center. Zapytałem też o ewentualny rabat. Z Bike-Center odpisali, że jak już się konkretnie zdecyduję i złożę zamówienie to ustalimy warunki, natomiast z Centrum Rowerowego dostałem konkretną odpowiedź z rozpiską cen i terminem kiedy sprzęt byłby wysłany. Wybór był oczywisty.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Moje pierwsze zakupy u Arnika: komplet kół MTB, gripy x-7 i nowe klocki hamulcowe. Deal przeprowadzony pomyślnie, żadnych większych problemów. Czasem tylko precyzja wypowiedzi wymuszała dodatkową korespondencję

:) Koła zaplecione bardzo dobrze, żadnych luzów czy bicia, ceny też na poziomie. Generalnie jeśli chodzi o koła to bardzo polecam :)

No i dołączam się do pochwał pod adresem Probikes.pl - niedawno kupowałem tam opony i wszystko poszło migiem i bez żadnych problemów.

Napisano

15/10/2006 zrobiłem drobne zakupy w dwóch sklepach internetowych: Bikeonline.pl i w Mikesport.pl

W obu sklepach wysyłka była natychmiastowa B) , choć z obu sklepów dotarło nie całkiem to co zamawiałem :) . W Bikeonline zapomnieli włożyć do paczki jeden z podkoszulków Mateo Accent - napisałem maila i odpowiedź była natychmiast: przeprosili i za 2 dni dotarł brakujący podkoszulek. Z kolei z Mikesport jeden z podkoszulków dotarł do mnie w innym rozmiarze niż zamawiałem ale różnica miedzy L a XL była niewielka i właściwie w obu czuję się tak samo dobrze wiec nawet do nich nie pisałem .... :wink:

W sumie każdy może się pomylić więc żadnego ze sklepów nie "skreślam" choć miałem lekkiego pecha, jak na moje pierwsze zakupy rowerowe via internet ;) . Reakcja Bikeonline na mojego reklamacyjnego maila była natychmiastowa i właściwa - co pozwala mi sądzić, że w razie gdyby zdarzyła się im jeszcze raz taka pomyłka to ostatecznie nie zostanę poszkodowany jak klienci Crazysport.

Nie zrażony drobnymi niepowodzeniami na następne zakupy wybrałem sklep Arnika-chyba najbardziej chwalony na naszym forum. Kupiłem zimowe butki Northwave, pedały Eggbeater C, ochraniacze NW i 3 pary skarpet. Tym razem zero niedociągnięć :):) . Kontakt z Arnikiem bardzo dobry przez gg. Sympatyczny gość, zna się na swoim towarze, daje praktyczne rady. Ceny również ma konkurencyjne- butów i pedałów nie znalazłem nigdzie taniej. POLECAM ten sklep. Następne zakupy najprawdopodobniej również zrobię na www.arnik.freshsite.pl

• 4 miesiące temu...
Napisano

Polecam sklep sportset (www.sportset.pl) kupowałęm tam oponkę maxxis hard drive. Pełen profesjonalizm i szybka wysyłka :rolleyes:

Napisano

Witam. Jak mam więcej części do roweru to kupuje w Cyklotur szybka przysyłka, mili sprzedawcy. Pozdrawiam i polecam.

Witam. Jak mam więcej części do roweru to kupuje w Cyklotur szybka przysyłka, mili sprzedawcy, niskie ceny. Pozdrawiam i polecam.

Napisano

Polecam formickiego. Kupiłem sztycę smica i licznik sigmy. Miało być wysłane razem, jednak przez pomyłkę dostałek tylko sztycę. Mejl, 2 dni i jest licznik. W dodatku świetny kontakt.

Napisano

Ja mam takie pytanie. Chcę kupić buty SPD i zależy mi, żeby cena była jak najmniejsza. Czy ktoś kupował w sklepie www.cult-bikes.com? Zależy mi na Waszej opinii.

Napisano

Widzę, że pomyłki są częste, więc to co się działo ostatnio z moimi zamówieniami nie wynika z mojego pecha.

Kupiłem kasetę w Wertykalu i zapłaciłem przelewem. Dostałem jednak paczkę za pobraniem, której nie przyjąłem. Tydzień później dostałem kasetę we właściwej paczce.

Kupiłem szprychy Revo Black w skleprowerowy.pl. Wczoraj dostałem srebrne a na fakturze ceny za czarne. Odesłałem kurierem na ich koszt i czekam na właściwe.

Wszystkie sprawy załatwiam telefonicznie bo tak jest najszybciej. W Wertykalu nie odpowiedzieli mi na maila kiedyś.

Bikestacja - nyple przyszły szybko.

Centrum Rowerowe - składałem niedawno dwa zamówienia i obie paczki dostałem szybko.

Napisano

Ja mogę polecić http://www.formicki-bike.pl/

Zamówiłam u niego najpierw Avid'ki a pózniej pulsometr PC15. Avidki przyszły bez problemu. PC15 zgubil sie na poczcie. Kontakt mailowy bardzo dobry. Nie musiałam czekać, az poczta rozpatrzy reklamacje, zaproponowano mi Fit Watcha (poniewaz w tamtym okresie ten PC15, ktorego zamówiłam byl ostatni) albo zwrot pieniedzy.

Zwrot pieniedzy i moge polecic drugi sklep: http://www.xtrabike.pl/.

Zamówiłam u nich pulsometr Onyx Fit, z paczką ekonomiczną. Okazalo się ze wyslali priorytetem, chciałam dopłacić różnicę, ale miło odpowiedzieli, że dopłaty nie potrzebują. :036: Kontakt mailowy, jak widac, równiez dobry.

Napisano

Polecam zakupy ARNIKa. Wszystko sprawnie, przyjemnie, kontakt znakomity jak rowniez doradztwo w tematyce rowerowej.

Dodatkowo dystrybutor przyslal Arnikowi szprychy i obrecze w kolorze czarnym (calosc ok 150 zl drozsza) zamiast srebrnym, ktore zamawialem. Zamiast odeslac to z powrotem, dostalem czarny komplet bez grosza doplaty.SOLIDNE podejscie do klienta

Polecam

Napisano

Sklep MK Bike Sosnowiec. Kupiłem adapter do mojego Avida. W komentarzu napisałem że zależy mi na szybkiej przesyłce. Adapter zamówiłem w czwartek po południu 19 kwietnia, tego samego dnia dostałem maila, że paczka została wysłana. Otrzymałem ją dzisiaj (23 kwietnia). Dobry kontakt mailowy. DUŻY PLUS. Polecam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...