adamm Napisano 30 Czerwca 2013 Napisano 30 Czerwca 2013 39,4mm oraz 31,8mm sa to zewnetrzne srednice rury podsiodlowej. Przednie przerzutki czesto sa na 34,9, a 31,8 otrzymuje sie poprzez zastosowanie dolaczonej do przerzutki podkladki. (trzeba sprawdzic czy dana przerzutka w razie czego ma ta podkladke). Jednakze sa takze przerzutki, ktore sa dostosowane tylko pod srednice 31,8mm. Wysłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 4
Mod Team Puklus Napisano 30 Czerwca 2013 Mod Team Napisano 30 Czerwca 2013 to drugie okreslenie to bedzie Top Swing (clamp) Tu bym sie chyba nie zgodził bo clamp oznacza ... bodajże obejmę w tym wypadku, a wiec - high clamp by się równało down swing - low clamp to top swing ... czyli jak by na odwrót.
bocian1982 Napisano 30 Czerwca 2013 Autor Napisano 30 Czerwca 2013 - high clamp by się równało down swing - low clamp to top swing ... czyli jak by na odwrót. dokladnie tak jak piszesz, ja cos pomieszalem... Nasi zachodni sasiedzi zawsze musza miec nazewnictwo inne niz standardowe... a po polsku to chce linke z gory a lancuch ma isc pod montowaniem przekladni do ramy...
bocian1982 Napisano 4 Lipca 2013 Autor Napisano 4 Lipca 2013 Witam ponownie, Czy wiecie moze jaka jest roznica miedzy hamulcami SH XT M775 a SH XT M785? Ktore wziac? I czy skracanie przewodu hamulcowego to jest jakis problem czy musze z tym isc do jakiegos speca?
bocian1982 Napisano 10 Lipca 2013 Autor Napisano 10 Lipca 2013 Witam ponownie, mam juz wszystko co chcialem za wyjatkiem adapterow PM/PM 180mm na przod i PM/ISO 180 na tyl, bo zapomnialem o tym. Ale to jutro kupie gdzies, Mam taki problem. zalozylem lancuch na najmniejszy rzad na kasecie i najmniejszy rzad na korbie i lancuch wisi!!! Łancuch puscilem przez przednia przyrzutke SRAM X.9 i tylna ta sama i ten lancuch mi wisi!!! Ile ma byc ogniw na 3x9? Łańcuch Campignolo Record C9. Dzisiaj mam cos zly dzien, wszystko w tym rowerze mi nie idzie... z gory dzieki za odpowiedz
Marcint96 Napisano 10 Lipca 2013 Napisano 10 Lipca 2013 a dokładniej, bo pojęcia najmniejszy rząd jest różne rozumiane. z przodu zrobiłeś 1 bieg a z tyłu 9 tak ? Jeśli tak, to nie ma opcji, KAŻDY łańcuch będzie wisiał przy takiej konfiguracji. Najlepiej jest jeździć na 1 bieg/ 1-3 2 bieg/ 4-6 3 bieg/ 7-9 I w tedy nic nie będzie wisiec itd.
beskid Napisano 10 Lipca 2013 Napisano 10 Lipca 2013 Łancuch puscilem przez przednia przyrzutke SRAM X.9 i tylna ta sama i ten lancuch mi wisi!!! Ile ma byc ogniw na 3x9? Łańcuch Campignolo Record C9. Łańcuch przy takim przełożeniu ma lekko ocierać o tylną zmieniarkę więc wisieć nie powinien.
bocian1982 Napisano 10 Lipca 2013 Autor Napisano 10 Lipca 2013 a dokładniej, bo pojęcia najmniejszy rząd jest różne rozumiane. wiec tak: z tylu kaseta 11-34T Shimano XT z przodu korba 24-44T Shimano XT przerzutki (dlugi wozek) SRAM X.9 ktore jeszcze nie sa podpiete do manetek, wiec sa ustawione na pozycji z przodu na najmniejszej zebatce i z tylu na najmniejszej zebatce (brak linek wiec inaczej byc nie moze). I chcialem sobie zalozyc lancuch w tej pozycji i zakonczyc na dzisiaj. Wiem ze lancucha nie mozna krzyzowac ale mimo to lancuch nie moze wisiec - tak mnie sie wydaje.
BigHIRO Napisano 10 Lipca 2013 Napisano 10 Lipca 2013 Masz łańcuch do skrócenia. Załóż na największą zębatkę z przodu i z tyłu pomijając tylną przerzutkę. Napinasz łańcuch i do miejsca w którym łańcuchy połączą się, najłatwiej jest to sprawdzić na korbie, dokładasz dwa ogniwa i skracasz. 3x1 wchodzi bez problemu na długim wózku, a 1x9 nic nie wisi, jest prawidłowo napięte.
bocian1982 Napisano 15 Lipca 2013 Autor Napisano 15 Lipca 2013 Witam, wszystkim ktorzy mi pomogli przy doborze sprzetu i ustawieniach z gory dziekuje!!! Rower dziala jak nalezy. na razie nie bylo zadnych wiekszych "testow", ale jestem juz zadowolony. jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam!!!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.