Michal98 Napisano 11 Czerwca 2013 Napisano 11 Czerwca 2013 Witam!! Mam prośbę o doradzenie, jakie piasty będą najlepsze do ceny 320zł (komplet). Będą one używane głównie w wyścigach XC i maratonach. Zależy mi, aby były one jak najtrwalsze i dosyć lekkie. Na bębenek musi wejśc 10 biegowa kaseta. Piasty muszą mieć mocowanie tarczy na 6 śrub. http://allegro.pl/piasty-dt-swiss-370-32h-p-t-100-135mm-czerwone-i3311255956.html Takie piasty na razie znalazłem. Co o nich sądzicie ?? Z góry dzięki za wszystkie propozycje
buchar69 Napisano 11 Czerwca 2013 Napisano 11 Czerwca 2013 Ten sam użytkownik ma inne piasty jakieś tam firmy quanta czy coś takiego. Sa one bardzo podobne do novateka, mialem kiedys cos takiego w rece, bembenek sie duzo fajniej zazebia, i sa dużo lżejsze, od 370. Znajac tego uzytkownika mozna z nim negocjować cenę, a wtedy mialbys duzo lzejsze paisty z fajniej pracujacym bembenkiem. Jak z wytrzymałością? Podejżewam że to to samo co novatek wiec nie za dobrze, ale też nie najgorzej. Obecnie mam 370, i jak na 5 tys km to łożyska jeszcze całkiem w dobrym stanie, a bębenek już raz sie popsuł, jeżdżę amatorsko bez szaleństw, dużo po szosie, wiec mam mieszane uczucia do do nich. Decyzja należy do Ciebie.
deF Napisano 11 Czerwca 2013 Napisano 11 Czerwca 2013 W kategorii cena/jakość Novatec/Joytech jest ciężki do pobicia. Jeśli chcesz mieć również lekkie piasty, 811/812 lub ciut lżejsze i na kapkę słabszych łożyskach 711/712, oba zestawy mogą być z aluminiowym bębenkiem. Te DT są cięższe od wyżej wspomnianych, ale mają nieco lepsze uszczelnienia i mocniejszą sprężynę w tylnej piaście.
Piksel Napisano 11 Czerwca 2013 Napisano 11 Czerwca 2013 Nie istnieje coś takiego jak dobra, lekka i tania piasta, jedną z opcji musisz wykluczyć, wtedy pozostałe dwie są możliwe do spełnienia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.