Skocz do zawartości

[siodełko] strzelił pręt pod siodełkiem - spawać to?

ralph03

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Strzelił mi pręt pod siodełkiem. Kombinować nowe na tydzień przed rajdem rowerowym [żaden wyścig] i jechać jakieś 100 km z hakiem na siodełku do którego nie będę miał się przyzwyczaić czy dać to strzelone fachowcowi do pospawania?

Zdjęcia:

https://lh5.googleusercontent.com/-eiXClR0RLQM/UZj2XGigFtI/AAAAAAAAH-0/bQ_zg_aHoHs/s800/2013-05-19-351.jpg

https://lh4.googleusercontent.com/-HDv5eoxG1kY/UZj2YO2HOkI/AAAAAAAAH-8/akgX3o8O9So/s800/2013-05-19-353.jpg

Jest to siodło RFR Natural Shape 0.2 M z roweru Cube LTD Pro 2011 

W ogóle czy to się będzie trzymać? 

Nie chodzi mi o kombinowanie, oszczędzanie czy inne tego typu sprawy dusigrosza. Bo pieniądze na nowe siodełko, to żaden problem.  Po prostu za tydzień w niedziele mam do pokonania długą trasą z czego kilkanaście kilometrów w Beskidach Śląskich i nie wiem jak na nowym siodełku będzie tyłek się sprawował.

Dodatkowo nie mam pojęcia jakie siodełko na szybko kupić. 

i jestem w kropce.

To siodełko nie było za wygodne i od samego początku chciałem je wymienić na coś wygodniejszego dla mojego tyłka, ale jakoś to przetrwałem. A teraz jak najprawdopodobniej będę musiał zmienić siodełko, to nie wiem na jakie i nie wiem czy nowe siodło nie będzie uwierać. 

Napisano

Nie, jak widzisz na zdjęciach parę centymetrów od niego strzeliło. To przetarcie widoczne na zdjęciu jest od mocowania torebki podsiodłowej.

• Mod Team
Napisano

Migiem albo tigiem można spawać :P transformatorową bym sie obawiał :P

Możesz to też żywicą naprawić, włókno szklane albo jak cie stać to carbonowe, żywica kilka warstw i powinno wytrzymać.

Napisano

Kupiłem nowe. To najwyżej schowam do plecaka i w razie gdyby 4 litery krzyczały dość, to zrobię podmianę i pojadę na strzelonym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...